REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

AB FMĮ „Finasta“ nubausta 38.000 Lt bauda už pasinaudojimą viešai neatskleista informacija. Bauda paskirta už pasinaudojimą viešai neatskleista informacija apie didelį kliento pavedimą prekiaujant vertybiniais popieriais Vilniaus vertybinių popierių biržoje, pranešė Vertybinių popierių komisija (VPK).

REKLAMA
REKLAMA

„Mes  nesutinkame su tuo, kad buvo užfiksuotas pažeidimas“, - VZ.LT sako Dalius Kaziliūnas, „Finastos“ direktorius.

REKLAMA

Kaip rašo vz.lt, VPK nutarė nubausti „Finastą“ dėl to, kad gegužės 22 d. įmonės klientas D. K. internetu pateikė pavedimą parduoti 44.000 vienetų AB "Alita" akcijų. Šis pavedimas buvo neįprastas savo dydžiu – net 21 kartą viršijo vidutinį pavedimą dėl "Alitos" akcijų, sakoma VPK pranešime.

Pavedime klientas nurodė, jog pavedimas turi būti įvykdomas iš karto rinkos kaina, jei egzistuoja paklausa. Kliento pavedimo perdavimas į biržą buvo sustabdytas patikros tikslais.

REKLAMA
REKLAMA

FMĮ asmuo, atsakingas už prekybos internetu sistemos priežiūrą, informaciją apie sustabdytą pavedimą perdavė kitam finansų makleriui, kuris, pasinaudodamas suteikta informacija, perdavė į biržą priešpriešinį kito kliento – UAB „Finasta“ investicijų valdymas“ – pavedimą pirkti 40.000 vienetų „Alitos“ akcijų, taip aplenkdamas kliento D. K. pavedimą ir suformuodamas atitinkamą paklausą.

Sustabdytas kliento D. K. pavedimas, perduotas į biržą, buvo iš karto įvykdytas keliais sandoriais, atsižvelgiant į buvusią ir FMĮ sukurtą paklausą. FMĮ sukurta paklausa sudarė apie 91% D. K. pavedimo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų