REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vadinamojoje Vilniaus mero rinkimų byloje Vilniaus apygardos teismas trečiadienį dar kartą apklausė Vilniaus miesto tarybos narį Vidmantą Martikonį, kuris teismui pareiškė, kad Artūras Zuokas vieno pokalbio metu prisipažino, jog tarybos nario Vilmanto Drėmos balsas esą kainavęs daugiau kaip 100 tūkst. litų, praneša „Delfi.lt“.

REKLAMA
REKLAMA

„Jis sumokėjo, kad V. Drėma teisingai balsuotų – už merą A. Zuoką", - teisme sakė V. Martikonis.

REKLAMA

Tarybos nario teigimu, šį pokalbį girdėjo tarybos nariai verslininkai Stanislovas Šriūbėnas bei Laurynas Kuzavas.

„Tai nebuvo specialus pokalbis, buvo toks A. Zuoko pasakymas, jog viskas yra gerai, reikalai sutvarkyti, V. Drėma kainavo virš 100 tūkst. litų. Tai S. Šriūbėnas pasakė, kad mes visi savanoriškai balsuojame, tai mums po 20 tūkst. litų gali duoti".

„Tiksliai neprisimenu, kiek jam kainavo V. Drėma, gal apie 120 tūkst.", - „Delfi.lt“ cituoja politiko teisme ištartus žodžius. Advokatų paklaustas, ką A. Zuokas galėjo mokėti, vienas turtingiausių sostinės politikų pabrėžė, kad „Lietuvos banko bilietų".

REKLAMA
REKLAMA

A. Zuokas oponento liudijimus vadino melagingais ir išgalvotais. Išteisintas politikas yra atsisakęs duoti bet kokius parodymus teismui.

Tuo tarpu „Alfa.lt“ praneša, kad vadinamąją sostinės mero rinkimų bylos nagrinėjimą Vilniaus apygardos teisme strigdo nukentėjusiojo Vilmanto Drėmos ligos.

Jau trečią posėdį teismui nesiseka jo apklausti. Anot V. Drėmos gynėjo Virginijaus Papirčio, jo klientas teismo posėdyje negalėjo dalyvauti dėl sveikatos būklės. V. Drėma nuolat skundžiasi padidėjusiu kraujospūdžiu.

Jo nedarbingumo lapelis, „Alfa.lt“ teigimu, tęsiamas nuo spalio 18 d. iki lapkričio 19 d. V. Drėma prašė bylą nagrinėti jam nedalyvaujant. „Noriu patikinti, kad nevengiu ir neatsisakau duoti parodymų“, – teigiama nukentėjusiojo rašte teismui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tačiau teismas ketina pasidomėti, kokia liga serga V. Drėma. Nutarta kreiptis į gydymo įstaigą, išdavusią nedarbingumo lapelį, taip pat pasiteirauti, ar jis gali atvykti į teismo posėdį.

Advokatas pripažino, kad jo ginamasis neguli lovoje. „Tačiau kai tik ima jaudulys, jam sukasi galva“, – teigė V. Papirtis.

„Teismui teks išvažiuojamąjį posėdį daryti?“, – klausė teisėja Virginija Popovienė.

„Dar labiau susijaudins“, – teisėjos iniciatyvai nepritarė advokatas.

Byla dėl Vilniaus mero rinkimų 2003 metais Vilniaus apygardos teisme nagrinėjama jau trečią kartą. Byla grąžinta nagrinėti Aukščiausiojo Teismo valia.

REKLAMA

Pernai gruodį Aukščiausiojo Teismo Baudžiamųjų bylų skyriaus išplėstinė septynių teisėjų kolegija panaikino 2005-ųjų kovo 30 dieną priimtą Vilniaus apygardos teismo nutartį atmesti prokurorų skundą dėl kaltinamųjų išteisinimo ir bylą Vilniaus merui A.Zuokui bei trims su koncernu "Rubicon group" susijusiems asmenims ir grąžino nagrinėti Vilniaus apygardos teismui.

Grąžinti bylą į Vilniaus apygardos teismą nagrinėjimui apeliacine tvarka teisėjų prašė Generalinė prokuratūra.

Aukščiausiasis Teismas konstatavo, kad prokurorų skundą nagrinėjęs Vilniaus apygardos teismas padarė esminių Baudžiamojo proceso kodekso pažeidimų - neanalizavo visų įrodymų ir argumentų, neištaisė pirmosios instancijos teismo klaidų, o apygardos teismo nutartis neatitiko nustatytos formos ir turinio. Esminiai pažeidimai sutrukdė išnagrinėti bylą ir priimti sprendimą.

REKLAMA

Liberalcentristų lyderis A.Zuokas šiemet po savivaldybių tarybų rinkimų Vilniaus mero postą užleido liberaldemokratui J.Imbrasui.

Vilniaus miesto 1-asis apylinkės teismas 2005-ųjų vasario 4 dieną A.Zuoką ir kartu su juo teistus Darių Leščinską, Andrių Janukonį bei "Rubicon group" vairuotoją Svajūną Naviką išteisino byloje dėl trukdymo pasinaudoti rinkimų teise tarybos nariui V.Drėmai.

Kaltinamajame akte buvo rašoma, kad 2003 metų kovo-balandžio mėnesiais A.Zuokas, siekdamas, kad mero rinkimuose balandžio 9 dieną V.Drėma balsuotų už jį, esą nurodęs verslo įmonių grupės "Rubicon group" vadovui A.Janukoniui per bendrą pažįstamą D.Leščinską perduoti V.Drėmai kyšį - 20 tūkstančių litų. Tačiau V.Drėma imti šį kyšį atsisakęs.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Bylos duomenimis, kad atiduotų balsą už A.Zuoką, V.Drėmai buvęs pasiūlytas didelės vertės projektavimo sandoris - už projektavimo darbus architekto specialybę turinčiam V.Drėmai A.Zuoko nurodymu D.Leščinskas avansu esą sumokėjo 45 tūkst. litų.

Generalinė prokuratūra siekė, kad A.Zuokas būtų pripažintas kaltu dėl Vilniaus tarybos nario V.Drėmos papirkimo, jo laisvės neteisėto atėmimo ir jam būtų skirta dvejų metų laisvės atėmimo bausmė, jos vykdymą atidedant dvejiems metams, bei 100 minimalių gyvenimo lygių (12,5 tūkst. litų) bauda. Tokia pati bausmė buvo siūlyta ir įmonių grupės "Rubicon group" vadovui A.Janukoniui.

Bendrovės "Ogmios astra" valdybos pirmininką D.Leščinską buvo siekiama nuteisti pusantrų metų kalėti, bausmės vykdymą atidėti metams bei skirti 80 MGL (10 tūkst. litų) baudą. "Rubicon" vairuotojui S.Navikui buvo siūlyta skirti 10 tūkst. litų baudą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų