REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ryškėja naujosios arenos Nemuno saloje kontūrai. Architektas Eugenijus Miliūnas, politikams atsisakius prancūzų parengto projekto ir koncesijos, parengė naują sporto arenos projektą, rašo „Laikinoji sostinė“.

REKLAMA
REKLAMA

Antradienį jis buvo pristatytas miesto vadovams, rašo „Laikinoji sostinė“.

Jei viskas vyktų pagal planą, arenos statyba galėtų prasidėti ateinančių metų vasarą, o pirmieji renginiai naujuose sporto rūmuose pradėtų vykti 2009 metų pabaigoje arba 2010 metų pradžioje.

REKLAMA

E. Miliūnas į savivaldybę atnešė būsimosios arenos techninius sprendinius ir kompiuterinį vaizdą. Tačiau žurnalistams nebuvo leista pamatyti ir nufotografuoti naujausio projekto.

„Nenoriu, kad miestiečiai mano projektą pamatytų anksčiau nei architektų bendruomenė, todėl arenos kompiuterinį vaizdą viešai pateiksiu tik lapkričio 27 dieną, per viešą aptarimą“, – sakė E. Miliūnas. Kaip ir buvo apsispręsta anksčiau, arena turėtų būti devynkampis, koliziejaus formos pastatas, kurio aukštis – 27–30 metrų.

REKLAMA
REKLAMA

Arenoje turėtų tilpti 12,5 tūkst. žiūrovų.

Kiekvieną E.Miliūno žingsnį sekantis ir nuolat stebintis projektavimo eigą Urbanistikos skyriaus vedėjas Nerijus Valatkevičius teigė, jog architektas laikosi susitarimo ir projektą pateikė laiku.

Projekte numatyta, jog žiūrovai į arenos pagrindinę salę pateks per trimis lygiais išdėstytas duris. Architektas numatė dvi automobilių stovėjimo aikšteles – požeminę, kurioje turėtų tilpti iki 1,5 tūkst. automobilių, ir antžeminę, suplanuotą tūkstančiui automobilių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„E.Miliūnas ilgiausiai dirbo prie arenos fasado. Jis pateikė du fasado variantus – „akmeninį“ ir „tinklinį“. Pastarasis yra įdomesnis ir originalesnis, tačiau techniškai sunkiau įgyvendinamas ir nelabai derantis prie mūsų oro sąlygų“, – sakė N. Valatkevičius.

Jo teigimu, specialistai ir kolegos architektai turės išreikšti savo nuomonę dėl šių dviejų fasado variantų.

Jei būtų pasirinktas „akmeninis“ variantas, fasadas būtų dengiamas didelėmis gelžbetonio plokštėmis arba smulkiomis akmens plokštelėmis.

REKLAMA

Pasirinkus „tinklinį“ variantą, arena būtų dengiama ažūriniu metalo arba plastiko tinklu.

„Šis variantas labai įdomus, originalus, tik nežinau, kaip jį išmintingiau pritaikyti mūsų klimatui. Juk per tinklinį fasadą į pastato vidų žiemą patektų šaltis. Po tinklu dedant stiklo plokštes, labai padidėtų arenos kaina“,– samprotavo N. Valatkevičius.

Antradienį projekto aptarimo metu buvo diskutuojama ir apie finansinius arenos statybos bei valdymo aspektus. Su projektu susipažino ne tik miesto vadovai, bet ir tarybos frakcijų seniūnai.

REKLAMA

Aptariant projektą dalyvavo ir Nacionalinių projektų rengimo (NPR) grupės specialistai, kurie su politikais diskutavo, kokį geriausią arenos valdymo būdą derėtų pasirinkti.

„NPR specialistai atliks analizę ir pasiūlys, kaip geriausia būtų valdyti areną, kas galėtų būti operatorius, o gal pasirinkti koncesiją. Kai turėsime techninį projektą, bus galima skubiai rengti investicinius projektus“, – sakė meras.
 
 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų