REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Po vaikų mirties Seimas vėl grūmoja kelių žudikams

Gyvybiškai svarbios įstatymų pataisos net kelerius metus buvo brukamos į politikų ir valdininkų stalčius, rašo „Lietuvos rytas“.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak dienraščio, po tragedijos Skuodo rajone politikai staiga prisiminė į tolimus stalčius nugrūstus įstatymų projektus, kurie galėtų padėti pažaboti kelių siaubūnus. Seimo narys Kęstutis Čilinskas užregistravo Baudžiamojo kodekso pataisas, kuriomis siekiama nustatyti griežtesnes bausmes už vairuotojų, įskaitant ir pareigūnus, nusikaltimus keliuose.

REKLAMA

Pagal dabar galiojantį straipsnį, asmeniui, kuris būdamas girtas, pažeidžia kelių eismo taisykles ir dėl to žūva žmonės, numatomas laisvės atėmimas nuo trejų iki dešimties metų. Tokia sankcija – per švelni, juo labiau jei nusikaltimas padaromas pakartotinai arba žūva daug žmonių, arba nusikaltėlis pabėga iš įvykio vietos. Siūloma šiais atvejais nustatyti laisvės atėmimą nuo 5 iki 15 metų.

Už sunkų sveikatos sutrikdymą ketinama nustatyti laisvės atėmimo bausmę iki 7 metų. Laisvės atėmimą nuo dvejų iki devynerių metų siūloma numatyti už girto vairuotojo padarytą sunkų sveikatos sutrikdymą. Dabar nusikaltėliams už tai gresia iki šešerių metų nelaisvės, rašo  „Lietuvos rytas“.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų