REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prie jūros mėgstantiems poilsiauti žmonėms - geros naujienos. Giruliuose ruošiamasi įrengti keturių žvaigždučių kempingą, o Smiltynėje - rekonstruoti ir išplėsti jachtų uostą, praneša „Klaipėda“.

REKLAMA
REKLAMA

Kempinge - 50 vietų

Stovyklavietėje Giruliuose, Šlaito gatvėje 3 bus viskas, ko reikia žmonėms, keliaujantiems gyventi pritaikytais automobiliais ar mėgstantiems poilsiauti palapinėse.

REKLAMA

Poilsiavietėje bus pastatyta ir laikinų namelių.

Pasak projekto vadovės, savivaldybės Investicijų ir verslo plėtros skyriaus vyriausiosios specialistės Skaidrės Raudytės, iš pradžių bus įrengtas 50 vietų kempingas, kuriame bus 15 vietų laikiniems nameliams, tiek pat vietų gyventi pritaikytiems automobiliams bei 20 vietų palapinėms.

Stovyklavietei įrengti Europos Sąjunga skyrė 2,3 mln. litų, dar apie 400 tūkst. litų pridės savivaldybė.

REKLAMA
REKLAMA

Pastačius kempingą konkurso būdu bus parinktas jo operatorius. Administratorius nuspręs, ar verta plėsti stovyklavietę. Kempingui numatytame sklype galima įrengti 150 vietų poilsiavietę.

Nebrangus poilsis

„Klaipėdoje labai trūksta vietų, kur žmonės galėtų pailsėti už mažesnę kainą. Keturių žvaigždučių kempingas - pirmasis pajūryje. Tokio lygio stovyklaviečių šalyje kol kas tik keturios, bet jos - ne pajūryje: Trakuose, Molėtuose“, - sakė S.Raudytė.

Stovyklavietėje bus elektra, dujos, karštas ir šaltas vanduo, kanalizacija, bendro naudojimo patalpos bei sanitariniai taškai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kempingo statybos turėtų prasidėti kitų metų pradžioje ir baigtos iki rugsėjo.

Gaivins jachtklubą

Klaipėdos pajūryje daugiau patogumų bus ne tik ratuotiems turistams. Čia laukiama vis daugiau vandens turistų, kurie į Klaipėdą atkeliauja jachtomis.

Dėl jų Smiltynėje bus išplėstas jachtų uostas ir pastatytas viešbutis, kuriame iškart galės gyventi iki 300 žmonių.

Atitinkančiame tarptautinius standartus jachtų uoste, galėsiančiame priimti aukšto lygio regatas, veiks parduotuvės ir kavinės, bus įrengta dengtų automobilių aikštelių ir vietų jachtoms laikyti krantinėje, kai ateis žiemos sezonas.

Šiuo metu Smiltynės jachtklubas yra itin blogos būklės. Ilgus metus nešildomi pastatai apirę, pagrindinės konstrukcijos avarinės būklės, inžinerinės komunikacijos nusidėvėjusios.

Vigantas Danilavičius

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų