REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo Etikos ir procedūrų komisija jau turi dalį vadovybės - antradienį susirinkę etikos sargai išsirinko komisijos pirmininko pavaduotoją, kuriuo tapo socialdemokratas Jonas Juozapaitis.

REKLAMA
REKLAMA

Naująsias jo pareigas jau patvirtino ir Seimas.

"Mes šiandien susirinkome ir išrinkome pirmininko pavaduotoją, kad komisija nebūtų neveiksni, nes jau yra darbai, reikia pradėti veiklą. O pirmininko dar neturime, nes pirmininko postas priklauso opozicijai, bet opozicija vis dar nesusitaria, kas turėtų vadovauti", - BNS sakė valstietis liaudininkas Skirmantas Pabedinskas, antradienį kaip amžiumi vyriausias narys vadovavęs naujos sudėties komisijos posėdžiui.

REKLAMA

Jo teigimu, yra keturi galimi kandidatai vadovauti etikos sargams: tai konservatorius Kęstutis Čilinskas, darbietis Manfredas Žymantas, liberalė Dalia Teišerskytė bei liberaldemokratas Remigijus Ačas.

Kai kurie Seimo nariai siūlė atidėti vicepirmininko skyrimo procedūrą kol bus aiški ir komisijos pirmininko kandidatūra.

Konservatorius Saulius Pečeliūnas apkaltino Seimo nutarimo projekto rengėją socialdemokratą Česlovą Juršėną "gudravimu" siekiant nepelnytos įtakos komisijoje.

REKLAMA
REKLAMA

"Jeigu šitaip atsitiktų ir mes patvirtintume komisijos pavaduotoją, tai tuomet jūsų frakcija įgautų, nors ir laikinai, nepelnytas teises, nes nesant pirmininko pavaduotojas vadovautų taip kaip jam atrodo geriau, su kuo aš visiškai nesutikčiau. Todėl aš siūlyčiau šitaip negudrauti (...) ir, kol nebus pateiktas pirmininkas, su tuo pabaigti", - savo požiūrį posėdyje dėstė konservatorius.

Tuo tarpu Č. Juršėnas S. Pečeliūną pavadino "piktu" ir "įtariu" - esą pirmininkas ar pirmininko pavaduotojas neturi jokių ypatingų galių, todėl neverta įžvelgti "pavojų".

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Naujos sudėties Etikos komisiją seimūnai patvirtino lapkričio 8-ąją.

Naujojoje komisijoje dirba socialliberalė Nijolė Steiblienė, konservatoriai K. Čilinskas ir Antanas Matulas, liberalcentristas Saulius Lapėnas, liberaldemokratas R. Ačas, socialdemokratai J. Juozapaitis ir Algimantas Salamakinas, Valstiečių liaudininkų ir pilietinės demokratijos frakcijos atstovai S. Pabedinskas ir Aldona Staponkienė, liberalė D. Teišerskytė ir darbiečiai M. Žymanatas bei Zita Žvikeinė.

Senoji Etikos ir procedūrų komisija subyrėjo po nepavykusio bandymo atstatydinti jos vadovę darbietę R. Kšanienę, netekusią komisijos narių pasitikėjimo už dalyvavimą skandalą sukėlusioje finansiniais nusikaltimais įtariamo "darbiečio" Viktoro Uspaskicho spaudos konferencijoje Maskvoje.

Balsuojant Seime pritrūko balsų jai nušalinti, tačiau daugelis komisijos narių atsisakė su ja toliau dirbti.

Etikos ir procedūrų komisija sudaro 12 narių, kurie į ją skiriami proporcinio atstovavimo principu - tai yra joje atstovaujama kiekvienai parlamentinei frakcijai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų