REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Trijų vaikų gyvybes nusinešusi avarija Skuodo rajone bus ištirta operatyviai ir objektyviai, žada generalinis prokuroras Algimantas Valantinas.

REKLAMA
REKLAMA

"Prokuratūra dės visas pastangas, kad šioje konkrečioje byloje ir visose kitose būtų atliktas išsamus visapusiškas tyrimas, ir kad ta byla per kuo trumpesnį terminą ir kuo objektyviau būtų išnagrinėta", - po susitikimo su premjeru Gediminu Kirkilu antradienį žurnalistams sakė A.Valantinas.

REKLAMA

"Galiu užtikrinti, kad šioje byloje bus padaryta viskas, kad nustatytume objektyvią tiesą. Priemonių daug turime. Apklausime visus žmones, atliksime visus galimus tyrimus, objektyvi tiesa šioje byloje bus nustatyta", - sakė A.Valantinas.

Anot jo, pati Generalinė prokuratūra šios bylos tyrimo perimti neketina.

"Prokuratūra yra vieninga sistema ir norint tą tyrimą perimti, reiktų žmonėms labai aiškiai pasakyti, kad mes jais nepasitikime. Šitos situacijoj taip nėra. Tiek Klaipėdos apygardos prokuratūra, tiek Generalinė prokuratūra labai aktyviai dalyvauja šiame tyrime. Visas tyrimas, veiksmų planas derinami, ir aš manau, kad nereikia nuvertinti savo kolegų, jie viską atlieka taip, kaip reikia", - sakė generalinis prokuroras.

REKLAMA
REKLAMA

A.Valantinas prognozavo, jog avarijos Skuodo rajone byla dar šiais metais pasieks teismą.

"Reikės gauti daug specialistų išvadų - tiek autotechnikų, tiek teismo medikų, tiek biologų, tiek mikropluošto, tačiau tos ekspertizės ir tie tyrimai bus atlikti per kuo trumpiausią laiką. Šita byla reikalauja, kad ji kuo greičiau pasiektų teismą, tad manau, kad tai atsitiks dar šiais metais", - sakė A.Valantinas.

Generalinis prokuroras apgailestavo, kad tai ne vienintelis prokuratūros atliekamas ikiteisminis tyrimas, kuriame nusikalstamos veikos padarymu įtariami policijos pareigūnai. A.Valantinas teigė premjerą supažindinęs ir su šių bylų tyrimu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Praėjusį trečiadienį Skuodo rajono Aleksandrijos kaime, kaip įtariama Skuodo policijos patrulio Sauliaus Pauliko vairuojamas automobilis įsirėžė į iš mokyklos einančių vaikų būrelį. Du 10-mečiai berniukai mirė avarijos vietoje. Dar vienas sunkiai sužalotas 10-metis pateko į gydymo įstaigą, tačiau medikams jo gyvybės išgelbėti nepavyko.

Ši avarija sukrėtė visuomenę ir aukščiausius šalies vadovus bei privertė iš pareigų trauktis vidaus reikalų ministrą Raimondą Šukį ir policijos generalinį komisarą Vytautą Grigaravičių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų