REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Premjeras Gediminas Kirkilas patvirtino, kad iš Valstybės saugumo departamento (VSD) gavo žinių apie planą sužlugdyti Nacionalinio investuotojo steigimo procesą. „Galiu tik nujausti“, - į klausimą, kas bando žlugdyti investicinį projektą, sakė p. Kirkilas. Tačiau tikslesnės informacijos premjeras teigė neturintis, rašo vz.lt
„Tai gali būti ir provokacija, negaliu pasakyti, ar tai yra teisybė. Tarsiuosi su atitinkamomis žinybomis. Kai kurie veiksmai jau vyksta“, - teigia G. Kirkilas.

REKLAMA
REKLAMA

Pagal kritikos pagrįstumą ministras pirmininkas žada atsirinkti, kas yra minėto plano vykdytojai – o kas tik kritikai.

REKLAMA

„Tie, kurie nepritaria, arba kaip nors oponuoja šitam projektui vis dėlto turi nepamiršti strateginių valstybės tikslų. Žlugdydami šį projektą mes žlugdome strateginius valstybės tikslus“, - aiškino premjeras.

Sekmadienį TV3 laida „Savaitės komentarai“ paskelbė į gavusi slaptus dokumentus, kuriuose – profesionalų analizė ir rekomenduotinos priemonės kaip sužlugdyti nacionalinio investuotojo kūrimą.

Kanalo cituojamose ištraukose iš dokumentų neva atskleidžiami planai ginčyti išskirtines privačios bendrovės (AB VST) teises dalyvauti nacionalinio investuotojo kūrime. Taip pat ginčyti nacionalinio investuotojo steigimą, grindžiant tuo, kad steigiama įmonė gamins tiek elektros energiją, tiek ją pardavinės. Dokumentuose neva planuojama ginčyti ir nacionalinio investuotojo steigėjų turto vertinimą.

REKLAMA
REKLAMA

Be to, siekti, kad teismas bent vienu iš ginčijamų atvejų sustabdytų teiseną ir kreiptųsi į  Konstitucinį Teismą dėl Atominės elektrinės įstatymo arba į Europos Teisingumo teismą. Į Konstitucinį Teismą esą turėtų kreiptis Seimo narių grupė.

Dokumentuose, pasak TV3, planuojamas ir VST privatizavimo aplinkybių tyrimas, “Lietuvos energija” vadovų asmeninio suinteresuotumo VST dalyvavimu projekte tyrimas bei "Lietuvos Respublikos teisės aktų, ruošiant projektą, šiurkštūs pažeidimai".

Vytas Navickas, ūkio ministras, vz.lt teigia iš saugumo informacijos apie galimą sąmokslą, siekiant sužlugdyti nacionalinio investuotojo steigimo procesą, negavęs, tačiau svarstąs kreiptis į VSD ir paprašyti informacijos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Nemanau, kad kažkoks pasiryžimas kažką nagrinėti papildomai arba inicijuoti veiksmus stabdys tą procesą. Aišku, jeigu bus negatyviai veikiama, (proceso) greičiui tai gali sutrukdyti", - sako V. Navickas.

"Bendrąja prasme, šis projektas, atominė elektrinė ir tinklai, kelia tam tikrų interesų grupių pasipriešinimą – tas natūralu, egzistuoja. Juk kiti turėtų daugiau erdvės veikti arba galėtų kitaip veikti, jeigu šių projektų nebūtų“, - kalbėjo jis.

Vija Pakalkaitė, Justina Juršytė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų