REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos A lygos futbolo pirmenybių uždanga nuleista skandalingai.

Panevėžio "Ekrano" rungtynės su Visagino "Interu" nutrauktos antrojo kėlinio pradžioje, kai panevėžiečiai pirmavo 6:0. Mat, beviltiškų čempionato autsaiderių visaginiečių gretose liko tik šeši žaidėjai. Futbolo taisyklės skelbia, kad rungtynės vyksta, kai komandoje yra ne mažiau septynių futbolininkų. "Interas" šias varžybas pradėjo devyniese, o trims žaidėjams susižeidus jų pakeisti nebuvo kuo. Tiesa, atrodo, kad jau per pertrauką "Interas" nutarė varžybų netęsti. Antrojo kėlinio žaisti išėjo tik septyni Visagino komandos futbolininkai, o po kelių minučių vartininkas parodė, kad tęsti varžybų negali ir jis.

REKLAMA
REKLAMA

Tai tapo užsitęsusio farso baigiamuoju akordu. Juk jau prieš keletą mėnesių tapo aišku, kad "Interas" iš esmės liko be futbolininkų. Visagino klubui žaidejus buvo paskolinęs "Vilnius". Kai sezono viduryje šį sostinės klubą ištiko finansinė krizė, išsilakstė komandos pagrindą sudarę legionieriai. Tuomet iš Visagino susigrąžinti jauni futbolininkai. "Interui" sezono pabaigoje atstovavo net neįtraukti į komandos paraišką futbolininkai.

REKLAMA

Sunku net įsivaizduoti, kad tai galėtų vykti kurioje nors kitoje Europos valstybėje. Tačiau šalies futbolo funkcionieriams, atrodo, tai buvo nė motais. Jiems svarbiausia buvo, kad "Interas" (į A lygą pernai žengęs is septintosios pozicijos pirmojoje lygoje) žūtbūt baigtų čempionatą.

Įstatymai rašomi tam, kad jų būtų laikomasi. Bet tik ne Lietuvos futbole, kur taikomi dvigubi standartai. Varžybų nuostatai skelbia, kad klubų dukterinės komandos negali rungtyniauti šalies elitinėje lygoje, bet iš tiesų ne pirmus metus futbolo valdininkai užmerkia akis prieš akivaizdžią apgaulę. "Šilutei" vėl atstovavo "Kaunui" priklausantys futbolininkai, kurie ir treniravosi Kaune. Į Šilutę jie vykdavo tik žaisti varžybų. Nekeista, kad šilutiškiai nesirinkdavo į jiems svetimos komandos rungtynes.

REKLAMA
REKLAMA

Rimtesnės konkurencijos neturėjęs "Kaunas" apgynė šalies čempiono titulą, o pirmenybes per pastaruosius devynerius metus laimėjo aštuntą kartą. Kauniečiai Marijampolės "Suduvą", pirmą kartą tapusią šalies vicečempione, aplenkė 15 taškų. Tačiau apie naują "Kauno" žaidimo kokybę kalbėti anaiptol netenka. Faktų nepgausi. Kauniečiai Čempionų lygos pirmajame atrankos etape nusileido jaunai "Zeta"komandai iš Juodkalnijos, o Baltijos lygos pusfinalyje pralaimėjo Latvijos "Ventspils".

Vis dėlto šių metų sezonas "Kaunui" tapo išskirtiniu. Klubo tikrasis bosas Vladimiras Romanovas ;(oficialiai tvirtinama, kad jis su klubu visai nėra susijęs!) gali pretenduoti į Europos rekordą. Juk "Kauno" komandoje šį sezoną treneriai keisti net šešis kartus

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pastaraisiais metais su kauniečiais dėl šalies čempionų titulo kovojęs Panevėžio "Ekranas" čempionato pabaigoje "užsikabino" už bronzos medalių. Bet Panevėžio klubui šį sezoną buvo kur kas blogesnių dalykų. "Ekraną" lydėjo įvairūs skandalai, sunkiai paaiškinami rezultatai UEFA taurės turnyre (0:6) ir Baltijos lygoje (1:6). Po šio sezono "Ekraną" gali palikti Lietuvos rinktinės nariai Mantas Savėnas, Gediminas Paulauskas ir dar keli žaidejai, nepanorę pasirašyti naujų sutarčių su klubu.

Ilgai antrojoje pozicijoje žengęs Vilniaus "Žalgiris" viską sau sugadino ketvirtajame rate, per kurį patyrė penkis pralaimėjimus. Dabar "Žalgirio" vairą iš Armino Narbekovo kviečiamas perimti 63 metų Benjaminas Zelkevičius, su Liepojos "Metalurgs" pralaimėjęs du pastaruosius Latvijos čempionatus.

Šį sezoną stipriausi Lietuvos klubai savo žaidimu nedžiugino, todėl daugiau žiūrovų į stadionus tikrai nepritraukė, nors rungtynių protokoluose jų skaičius dažnai būdavo dvigubinamas  Be to, čempionato tvarkaraščio sudarytojai padarė viską, kad rudenį į rungtynes negalėtų ateiti ir patys ištikimiausi komandų gerbėjai. Ne taip paprasta ištrūkti palaikyti savo mėgiamą komandą, kai darbo dieną rungtynės prasideda 13 valandą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų