REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tuo metu, kai sostinės savivaldybės įsteigta įstaiga „Vilniaus butai“ pradeda akciją, kurios metu bus tikrinama, ar socialiniai būstai nepernuomojami tretiesiems asmenims, analogiška įmonė uostamiestyje – „Klaipėdos butai“ - tęsia kovas su skolininkais, rašo „Vakarų ekspresas“ .

REKLAMA
REKLAMA

Kai kurie Klaipėdos savivaldybės socialinių būstų nuomininkai triuškina visus rekordus. Pavyzdžiui, viena daugiavaikė šeima, įsikūrusi Baltijos prospekte, už komunalinius patarnavimus bei nuomą sugebėjo "sukaupti" daugiau nei 50 tūkst. litų siekiančią skolą.

REKLAMA

Ir nors šeimai buvo paaiškinta, kur kreiptis dėl pašalpų bei kompensacijų, skola ne tik nemažėja, bet sėkmingai auga toliau.

"Klaipėdos butų" administracija suka galvas, kaip pasielgti su nuomininkais, kurie už paslaugas nemoka net nuo 2004 metų.

Viešoji įstaiga "Klaipėdos butai", veiklą pradėjusi tik šių metų vasarį, paskendusi darbuose. Įstaigos vadovė Polė Maskeliūnienė pripažįsta, kad problemų, susijusių su Savivaldybės socialiniais būstais, yra tiek, kad šią sritį drąsiai galima pervadinti "pragaru".

REKLAMA
REKLAMA

"Ir iš jo negreit išbrisime. Įstaigoje dirba tik 6 žmonės ir juristas, o socialinių būstų, kuriuos administruojame, yra daugiau nei 2000. Sutikrinti, ar nuomininkai pelnosi juos pernuomodami, šiandien mes tiesiog nepajėgūs. Galbūt tuo užsiimsime tik po metų ar net dvejų", - dienraščiui sakė P. Maskeliūnienė.

Pasak įstaigos vadovės, skundų, kad tokios machinacijos Klaipėdoje vyksta, įstaiga nėra gavusi, o savo iniciatyva organizuoti pilietinę akciją "Klaipėdos butai" dabar neketina, nes prioritetus teikia kitoms problemoms.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šiuo metu įstaigos administracija, anot P. Maskeliūnienės, visas pastangas deda "atrūšiuodama" skolininkus.

"Yra dvi žmonių grupės, pirmieji - piktybiški, kurie ne tik nemoka už komunalines paslaugas, bet niokoja butus, nuolat girtauja ir kenkia aplinkiniams, antrieji skolas tirpdo pagal sudarytus atsiskaitymo grafikus. Su šiais nuomininkais bendrą kalbą randame. Būstų labai daug, skolininkų - apie 30 proc., iš jų - 15 proc. skolos grąžinimą vilkina piktybiškai", - vardijo P. Maskeliūnienė.

Per trumpą veiklos laiką įstaiga iš socialinių būstų su teismų pagalba iškeldino 7 nuomininkus ir šiuo skaičiumi neketina apsiriboti. Šiuo metu renkama informacija ir dėl kitų nemokių bei piktybiškų gyventojų iškeldinimo.

Uostamiesčio socialinio būsto nuomininkai už vieną kvadratinį metrą ploto moka nuo 1,70 iki 2,73 lito. Buto nuomos kaina priklauso nuo ploto, vietos, kurioje yra būstas, bei patogumų.

Vaida Jutkonė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų