REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Izraelio kariuomenės pasitraukimas iš Gazos buvo klaida, tokius Izraelio nacionalinės infrastruktūros ministro Binyamino Beno Eliezerio žodžius cituoja „Jerusalem Post“.

REKLAMA
REKLAMA

„Aš prisipažįstu, kad ilgą laiką stipriai palaikiau tuometinio premjero Arielio Sharono iniciatyvą išvesti kariuomenę, tačiau šiandien aš galiu pasakyti aukštai iškelta galva – mes suklydome ir padarėme milžinišką klaidą“ – kalbėjo ministras.

REKLAMA

Jo nuomone, pasitraukimas iš Gazos sėkmingas galėjo būti vieninteliu atžvilgiu, jei teritorija būtų perduota į atsakingas rankas. Šiandien, B. Eliezerio teigimu, Gaza tapo puikiu pavyzdžiu teritorijos, kuri, perduota į netinkamas rankas, tapo terorizmo baze.

Ministras gynė Izraelio kariuomenės teisę jėga atsakyti į palestiniečių išpuolius prieš Izraelį. Kaip žinia, Izraelis dažnai kenčia nuo iš Gazos ruožo paleidžiamų „Kassam“ tipo raketų antpuolių. Paklaustas apie potencialų Izraelio karinių smūgių pavojų civiliams palestiniečiams, B. Eliezeris atsakė, kad pastangos išvengti civilių aukų šiuo metu yra bergždžios.

„Izraelis turi atsakyti į išpuolius, kaip kitaip? Negi galime likti ištikimi kažkokiems etiniams principams, kuriais nesivadovauja jokia kita šalis“ – teigė ministras.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų