REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Aukščiausiasis Teismas antradienį atmetė už policininkų įžeidimą ir viešosios tvarkos pažeidimą nuteistų Kauno nusikalstamo pasaulio autoriteto Henriko Daktaro žmonos ir dukters skundus ir paliko galioti nuosprendį, kuriuo jos pripažintos kaltomis šioje byloje, rašo „Lietuvos žinios “.

REKLAMA
REKLAMA

Aukščiausiojo Teismo nutartis yra galutinė ir neskundžiama - nuteistosioms teks sumokėti pinigines baudas po 4 tūkst. litų.

REKLAMA

Incidentas, po kurio buvo iškelta byla, kilo 2005-ųjų lapkritį teisme Vilniuje, kai buvo nagrinėjama, ar suimti H.Daktarą.

Į teismą sulaikytą Kauno nusikalstamo pasaulio autoritetą atlydėjo Kriminalinės policijos biuro pareigūnai. Vyro ir tėvo laukusios Ramutė Daktarienė ir Živilė Levanienė išplūdo policininkus ir juos apspjaudė. Po šio incidento buvo iškelta baudžiamoji byla. Nuosprendį kaunietėms pernai birželį paskelbė Vilniaus miesto 2-asis apylinkės teismas. Apklausiamos moterys kaltės nepripažino. Jos neigė spjaudžiusios ant policininkų, o juos pavadinusios dvasios ubagais, nes buvo supykusios, kad H.Daktaras į teismą buvo atvestas su užmautu ant galvos maišu.

REKLAMA
REKLAMA

Teismo posėdžiuose liudytojais apklausti žurnalistai, kurie buvo teismo koridoriuose, kitose teismo patalpose, kai įvyko incidentas. Teismui taip pat buvo pateikta televizijos kanalų vaizdo medžiaga, kurioje užfiksuotas incidentas. Nukentėjusiais byloje yra pripažinti trys policijos pareigūnai. Teismui jie skundėsi esą įžeisti dėl pasakytų žodžių, buvo paminta jų garbė ir orumas.

Apeliacine tvarka bylą peržiūrėjęs Vilniaus apygardos teismas buvo skyręs psichologinę ekspertizę R.Daktarienei. Jos prašė nuteistosios gynėjas. Ekspertai aiškinosi, ar nusižengimo padarymo metu R.Daktarienė nebuvo psichologinio afekto būsenos. Jie nustatė, kad moteris galėjo suprasti savo veiksmus.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų