REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Antradienį Tėvynės sąjungos frakcijos Vilniaus miesto savivaldybėje pirmininkas Kęstutis Masiulis išsakė savo nuomonę apie jau pusmetį besidarbuojančią valdančiąją koaliciją. Pasak konservatoriaus, jau po pusės metų akivaizdžiai matosi šios koalicijos darbo vaisiai.

REKLAMA
REKLAMA

Visų pirma, jo nuomone, savivaldybės tarybos bei administracijos darbe nuo pat pirmojo posėdžio įsivyravo chaosas. Balsuojant dėl mero buvo šiurkščiai pažeistas reikalavimas išlaikyti balsavimo slaptumą, tuo pažeidžiant būsimos koalicijos tarybos narių teises ir juos autokratiškai pajungiant koalicijos valdytojams. Vėliau, konservatoriaus įsitikinimu, politiškai kontroliuojami ir bauginami pasijuto daugelis Vilniaus savivaldybės darbuotojų.

REKLAMA

Be to, K. Masiulio teigimu, prasidėjo atleidimų vajus. Praktiškai išvaryti buvo beveik visi profesionaliausi vadovaujantys darbuotojai, nepasidavę spaudimui ir klano reikalavimams. „Net strateginių miesto departamentų tokių, kaip ekonomikos, teisės, energetikos ir ūkio, sveikatos ir socialinės apsaugos, miesto plėtros, kultūros, švietimo ir sporto liko be profesionalių vadovų, į kurių vietas stoja R. Pakso šalininkų griovimo politikai palankūs statytiniai. Pavyzdžiui, į itin svarbias Tarybos sekretoriaus pareigas buvo priimtas jokios patirties neturintis A. Paulionis. Ne gana to, jis netrukus vadovauti Socialinių reikalų departamentui atsivedė savo tėvą“ – pastebėjimais dalijosi Tėvynės sąjungos frakcijos miesto taryboje pirmininkas.

REKLAMA
REKLAMA

Dar viena opi problema, konservatoriaus nuomone, yra neregėtas korupcijos mastų išaugimas, iš kurio net pats buvęs Vilniaus meras Artūras Zuokas turėtų ko pasimokyti. „Jau pirmąjį paksinės koalicijos mėnesį išryškėjo korupciniai valdančios koalicijos žingsniai: miesto vadovų bandymas už nesuvokiamai užaukštintą 7 milijonų litų kainą pirkti žemę iš su „Rubikon“ įmonių grupe siejamo paksistų frakcijos nario G. Kazako. Sukūrus tokio „pirkimo“ precedentą, katastrofiškos pasekmės miesto biudžetui galėjo siekti iki 500mln. litų“ – teigė konservatorius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ne mažiau žalingas pasekmes, K. Masiulio teigimu, miestui galėjo sukelti ir brutaliai stumiamas leidimas R. Pakso rėmėjo ir draugo Alfredo Putramento sklype statyti gyvenamųjų namų rajoną. Miestas, konservatoriaus teigimu, būtų netekęs vienintelės pramonės plėtros zonos bei būtų sustabdyta Vilniaus tarptautinio oro uosto plėtra ar net ir veikla. Neapsikentęs su vis didėjančia korupcija statybų plėtros srityje, K. Masiulio teigimu, traukiasi ilgametis miesto plėtros departamento vadovas L. Naujokaitis, viešai pareikšdamas „politikų įtaka sprendimams didėja.. (...) Jaučiamas siekis naudos, siekis reguliuoti šiuos procesus.“

REKLAMA

„Paksisto G.Rudžionio vadovaujama savivaldybės tarybos etikos komisija net nesvarstydama marina visus iš STT ir VTEK ateinančius skandalingus įvykius, kurių centre figūruoja J. Imbraso, A. Butkevičiaus, J .Žeimienės, A. Štaro ir kitos pavardės“ – apmaudą liejo K. Masiulis.

Paprašytas pakomentuoti K. Masiulio teiginius, Vilniaus vicemeras Evaldas Lementauskas „Balsui.lt“ teigė apie konservatoriaus kaltinimus nieko negirdėjęs, tačiau pripažino, kad tokia oponento retorika jau tampa įprasta. Pasak vicemero, K. Masiulis net neslepia, kad vienintelis jo tikslas yra sugriauti Vilniaus miesto taryboje susiformavusią koaliciją ir bet kokias būdais trukdyti konstruktyviam jos darbui. E. Lementausko nuomone, koalicijai ir toliau sėkmingai dirbant, K. Masiulis savo aršiais pasisakymais tiesiog išlieja susikaupusį pyktį.

Paklaustas apie pasklidusius gandus, kad Vilniaus meras Juozas Imbrasas ruošiasi miesto vadovo kėdę iškeisti į Seimo nario, E. Lementauskas teigė, kad jokių konkrečių planų, priešingai nei teigia K. Masiulis, nėra: „Meras yra pasiryžęs ir toliau dirbti Vilniui. Tiesiog žurnalistams paklausus, ar įmanoma galimybė, kad J. Imbrasas kelsis į Seimą, jis tokios galimybės neatmetė ir pareiškė, kad ir be jo koalicijoje atsirastų daug protingų žmonių, kurie sėkmingai galėtų tęsti jo pradėtą darbą.“ Pasak E. Lementausko, artėjant Seimo, Prezidento bei Europarlamento rinkimams egzistuoja daug įvairių galimybių, tačiau apie konkrečius planus kalbėti dar anksti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų