REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nuo ketvirtadienio Lietuvoje leidžiama važinėti automobiliais su dygliuotomis padangomis. Susisiekimo ministerija taip pat primena, kad lengviesiems automobiliams automagistralėse nuo lapkričio 1 iki balandžio 1 dienos galima važiuoti ne didesniu kaip 110 kilometrų per valandą greičiu.

REKLAMA
REKLAMA

Nuo kitos savaitės šeštadienio, t.y. lapkričio 10 dienos, Lietuvoje bus draudžiama važinėti su vasarinėmis padangomis tiems automobiliams, kurių masė maksimali masė ne didesnė kaip 3,5 tonos.

REKLAMA

Draudimas galios iki balandžio 1 dienos.

"Net ir nedidelė avarija paprastai pridaro daugiau nuostolių, nei kainuoja komplektas žieminių padangų. Todėl vairuotojai turėtų pasirūpinti savo ir savo artimųjų saugumu kelyje, kuris žiemą neretai būna itin slidus, o eismo sąlygos kelis kartus sudėtingesnės nei vasarą",- pranešime spaudai cituojamas Susisiekimo ministerijos Saugaus eismo departamento direktoriaus pavaduotojas Vidmantas Pumputis.

REKLAMA
REKLAMA

Pakeisti vasarines padangas šaltuoju metų periodu reikalauja ne tik Kelių eismo taisykles, bet rekomenduoja ir specialistai. Pažymėtina, kad lengvųjų automobilių žieminių padangų protektoriaus gylis turi būti ne mažesnis kaip 3 milimetrai.

Vairuotojams patariama nepirkti naudotų padangų, nors kartais jos būna gerokai pigesnės.

Lietuvoje galima įsigyti net kelių dešimčių gamintojų padangų. Specialistai pataria rinktis jas pagal finansines galimybes, bet naujas.

V.Pumpučio teigimu, brangesnės padangos yra modernesnės technologijos, jų protektoriaus guma minkštesnė, geresnis sukibimas su kelio paviršiumi, todėl jos yra saugesnės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nepatariama žavėtis restauruotomis padangomis - jos mažiau efektyvios už naujas. Jų guma kietesnė ir nepasižymi reikiamomis savybėmis lyginant su naujomis, ypač esant šaltam orui.

Vairuotojų mėgiamomis dygliuotos padangomis važinėti mieste nėra būtina. Be to, jas naudoti Lenkijoje, Vokietijoje ir kai kuriose kitose šalyse yra draudžiama.

Įsigijus dygliuotas padangas, specialistai pataria pirmus 1000 kilometrų važiuoti atsargiau, kad neiškristų dygliai. Naudojant tokias padangas reikia nepamiršti prisiklijuoti galinėje automobilio dalyje skiriamąjį ženklą, informuojantį apie tai važiuojantį paskui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų