REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvoje baigiama kurti nuo kitų metų įsigaliosianti tvarka, kai per smulkius eismo įvykius vairuotojams nebereikės kviesti policijos, praneša lrt.lt

REKLAMA
REKLAMA

Atitinkamas šiandien galiojančią sistemą keičiantis įstatymo projektas trečiadienį svarstytas Vyriausybėje. Jis dar pateiktas kiek papildyti, tačiau priimti naujas taisykles ketinama artimiausiu metu.

REKLAMA

Lietuvos transporto priemonių draudikų biuro direktorius Algimantas Križinauskas po posėdžio žurnalistams sakė, jog į projektą numatoma įtraukti daugiau atvejų, kai policiją kviesti bus privalu.

Kaip teigia lrt.lt, šiuo metu planuojama, jog nuo sausio 1-osios automobilių susidūrimai, jei juose nenukentės žmonės ir jų dalyviai sutars, kas yra kaltininkas, galės būti pačių vairuotojų užfiksuoti specialiame dokumente, kurį reikės pristatyti kaltojo vairuotojo draudimo bendrovei.

REKLAMA
REKLAMA

„Niekas nesiginčija, kad policiją bus privalu kviesti, jei bus sužalotas žmogus. Tačiau, mano įsitikinimu ir pagal kitų valstybių praktiką, dar turi būti numatyti mažiausiai du atvejai.

Kviesti turi būti būtina, kai įvyksta grandininė avarija ir kai žala padaroma tretiesiems asmenims, nesusijusiems su automobiliais – pavyzdžiui, kai autostradoje vilkikas nuverčia elektroninį tablo arba įvažiuoja į namą ir panašiai“, – aiškino A. Križinauskas.

Jis pabrėžė, kad jokių draudimų policiją kviesti nebus, tad, net ir po smulkaus susidūrimo tą daryti bus galima, tačiau sakė besitikintis, kad pamažu žmonėms baimių nebeliks ir jie pripras smulkiais atvejais tartis patys.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Estijoje tokia tvarka taikoma jau 13 metų, Latvijoje – trejus. Iš kaimynų praktikos galima pasakoti, kad žmonės išsyk taip pat buvo linkę kviesti pareigūnus, tačiau kai jie atvykdavo ir pasiūlydavo surašyti savo protokolą ir skirti baudą arba nauja tvarka susitarti tarpusavyje, pamažu priprasta“, – pasakojo A. Križinauskas.

Anot lrt.lt, specialius blankus, kurių vieną skiltį dviem egzemplioriais pildys avarijos kaltininkas, o kitą nukentėjusysis, žadama platinti drauge su draudimo polisais, o jau apsidraudusiems bus siūloma tiesiog atvykti į draudimo kompaniją ir nemokamai juos pasiimti.

„Tada juos paprasčiausiai galėsite vežiotis automobilyje“, – sakė A. Križinauskas.

Lietuvoje per metus įvyksta apie 70 tūkst. avarijų. Ketvirtadalis jų užfiksuojama Vilniuje.

Pasak A. Križinausko, nauja tvarka prisidės ir prie kamščių mažinimo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų