REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Savivaldybėje įvykusiame susitikime su visų Lietuvos ministerijų atstovais Vilniaus meras Juozas Imbrasas paragino diferencijuoti šių institucijų darbo pradžios ir pabaigos laiką.

REKLAMA
REKLAMA

Šių metų sausio 31 d. Lietuvos Respublikos Vyriausybės nutarime nustatyta, kad valstybės ir savivaldybių įmonės, vykdančios viešąjį administravimą, gali pradėti ir baigti darbą skirtingu laiku. Šiuo nutarimu pasinaudojo tik Migracijos departamentas, kurio darbo pradžia – 7 val. 30 min. Be to, jis pasiūlė svarstyti galimybę iškelti kai kurias valstybines institucijas iš miesto centro.

REKLAMA

Juozo Imbraso teigimu, darbo laiko pradžios ir pabaigos diferencijavimas padėtų tolygiau paskirstyti vykstančiųjų į darbą ir iš jo srautus. Jis pakvietė sekti Savivaldybės pavyzdžiu, kurios "skirtingi padaliniai darbą pradeda skirtingu laiku – 7 val. 30 min., 8 val. lygiai ir 8 val. 30 min." SĮ "Susisiekimo paslaugos" direktorius Vaidotas Antanavičius sakė, jog toks sprendimas pagerintų viešojo transporto darbo efektyvumą rytinių ir vakarinių transporto spūsčių metu.

REKLAMA
REKLAMA

Juozas Imbrasas pažymėjo, jog diferencijuotas darbo pradžios laikas – tik viena iš daugelio, tačiau šiame miesto vystimosi etape svarbi transporto spūsčių mažinimo priemonė. "Iki 2006 m. rugsėjo 1 d. daugelio valstybinių institucijų darbo laikas buvo diferencijuotas, ir tai veikė",- sakė jis.

Vilniaus mieste numatoma įdiegti automatizuotą šviesoforų reguliavimo sistemą, plėsti specialias, tik viešąjam transportui skirtas eismo juostas, svarstoma galimybė apmokestinti įvažiavimą į senamiestį, iškelti dalį įstaigų iš centrinės miesto dalies. Bus greitinami gatvių, viadukų, aplinkkelių projektavimo ir statybų darbai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų