REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lenkijos prezidentas Lechas Kaczynskis antradienio vakare pagaliau pralaužė tylą ir galiausiai viešai pripažino Donaldo Tusko vadovaujamos liberalios „Pilietinės platformos“ pergalę pirmalaikiuose parlamento rinkimuose, praneša „Warsaw Voice“.

REKLAMA
REKLAMA

L. Kaczynskis pareiškė, kad nepaisant visų priežasčių, kurios lėmė jo brolio Jaroslawo vadovaujamos konservatyvios „Teisės ir teisingumo“ partijos pralaimėjimą, jis pripažįsta rinkimų rezultatus tokius, kokie jie yra. „Savaime suprantama, kad, jei „Pilietinė platforma“ sugebės suburti valdančiąją koaliciją, tai D. Tuskas taps premjeru“ – pridūrė prezidentas.

REKLAMA

Anksčiau L. Kaczynskis vengė viešai pripažinti D. Tusko triumfą, nes pastarasis, prezidento teigimu, ne kartą buvo jį įžeidęs rinkiminės kampanijos metu. Ypač Lenkijos vadovui nepatiko, kad D. Tuskas jį vadino tiesiog „broliu“, o ne Lenkijos prezidentu.

D. Tuskas yra pareiškęs, kad, jei prezidentas reikalauja atsiprašymo, jis pasiryžęs tai padaryti. „Pilietinės platformos“ lyderis ministru pirmininku greičiausiai bus paskelbtas lapkričio 5 dieną.

Taipogi laikraščiui „Rzeczpospolita“ duotame interviu prezidentas L. Kaczynskis paneigė gandus, kad specialiai sieks apsunkinti naujosios valdančiosios daugumos darbą naudodamas prezidento veto, kuriam įveikti reiki dviejų trečdalių parlamentarų balsų. „Naudosiu veto teisę retai ir tik tada, kai to reikalaus valstybės interesai“ – pareiškė L. Kaczynskis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų