REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Trečiadienį Valstybinio socialinio draudimo fondo valdyboje bus pasirašyta sutartis dėl duomenų teikimo apie Kelių eismo taisykles pažeidusius ir eismo įvykių metu nukentėjusius asmenis.

REKLAMA
REKLAMA

Sutartį pasirašys Lietuvos policijos generalinis komisaras Vytautas Grigaravičius, Informatikos ir ryšių departamento prie Lietuvos Respublikos vidaus reikalų ministerijos direktorius Vygantas Ivanauskas bei Valstybinio socialinio draudimo fondo valdybos prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos ("Sodros") direktorius Mindaugas Mikaila.

REKLAMA

Sutarties tikslas – tai operatyvesnis ir sklandesnis duomenų gavimas, kurie reikalingi "Sodros" teritoriniams skyriams priimant sprendimus dėl nelaimingų atsitikimų pripažinimo draudiminiais įvykiais ir ligos pašalpos skyrimo apdraustiesiems, sužalotiems eismo įvykių metu atvejais. Teikiami duomenys taip pat padės greičiau identifikuoti kaltus asmenis, dėl kurių veiksmų nukentėjo ar buvo sužaloti apdraustieji.

"Sodra" draudiminiais atvejais išmoka nukentėjusiems priklausančias išmokų sumas. Gavus informaciją apie įvykį iš Kelių eismo taisyklių pažeidimų ir eismo įvykių registro duomenų bazės, "Sodra" galės sklandžiau sugrąžinti biudžeto lėšas iš kalto asmens.

Pasak "Sodros" direktoriaus M.Mikailos, "Tai ne tik organizacinės, bet ir labai svarbios prevencinės priemonės, kurios turėtų drausminti vairuotojus, nes jiems teks apmokėti ne tik turtinius, bet ir sveikatos sutrikdymo nuostolius."

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų