REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo Antikorupacijos komisijos pirmininkas Rimantas Dagys kreipėsi į Valstybinę mokesčių inspekciją (VMI) prašydamas įvertinti, ar inspekcijos Kauno padalinio sprendimas „padovanoti“ finansinėmis machinacijomis įtariamo darbiečių ekslyderio Viktoro Uspaskicho įmonei "padovanoti" beveik pusantro milijono litų, nepažeidžia viešojo intereso.

REKLAMA
REKLAMA

„Kauno mokesčių inspekcija (...) palaimino sistemingą mokėjimą vokeliuose. Nauda, atnešta mokant atlyginimus vokeliuose, yra žymiai didesnė nei gauta bauda iš mokesčių inspekcijos. Lietuvos mokesčių inspekcija turėtų pasidomėti, ar nebuvo pažeistas viešasis interesas“, - rašoma antradienį išplatintame R. Dagio pranešime.

REKLAMA

Dienraštis „Lietuvos rytas“ antradienį paskelbė, kad mokesčių inspektoriai koncerno "Vikonda" įmonei „Vikstata“ buvo priskaičiavę beveik 2 mln. litų nesumokėtų mokesčių, tačiau spalį įmonės siūlymu ginčai buvo baigti taikos sutartimi.

Algas vokeliuose penkerius metus mokėjusi „Vikstata“ išsisuks pervedusi į valstybės biudžetą 558 tūkst. litų. Mokesčių inspekcijos „dovana“ bendrovei viršija 1,3 milijono litų.

REKLAMA
REKLAMA

Kauno mokesčių inspekcija pranešimą apie „Vikstatos“ slepiamus mokesčius ir atlyginimus vokeliuose gavo šiais metais. Atlikto tyrimo metu buvo nustatyta, jog dalį nelegalaus atlyginimo gavo apie 40 žmonių. Dienraščio duomenimis, Iš viso darbininkams vokeliuose sumokėta daugiau nei 300 tūkstančių litų.

Pasibaigus patikrinimui Kauno apskrities mokesčių inspekcija pateikė „Vikstatai“ 1,87 mln. litų pretenziją. Didžiąją jos dalį sudarė nesumokėtas pridėtinės vertės mokestis. Dėl nelegalaus atlyginimo priskaičiuota 600 tūkst. litų mokesčių ir baudų.

Tačiau Kauno inspektoriai nusprendė būti geraširdžiais ir sutiko su „Vikstatos“ pasiūlymu sumažinti skolą valstybei pusketvirto karto ir baigti ginčus geruoju.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų