REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Teatrų šventė Alksniupiuose

Alksniupiuose šėliojo rajono dramos kolektyvai. Čia vyko antroji teatrų šventė „Rampos šviesoje...“, rašo „Šiaulių kraštas“

REKLAMA
REKLAMA

Į šiemetinę teatrų šventę suvažiavę septyni kolektyvai žiūrovams pristatė šešias komedijas.

REKLAMA

Šventėje buvo parodytos dvi Kazio Sajos humoristinės pjesės. Pociūnėlių ir Grinkiškio dramos kolektyvai (vadovės Birutė Andriuškienė ir Virginija Šepronienė) žiūrovams parodė „Palangos liūtą“, pasakojantį apie jauną žmoną, išvykusią pailsėti į kurortą.

Daugėlaičių dramos kolektyvas, vadovaujamas Virginijos Šukienės, parodė komediją „Džinsai“ ir visiems priminė tuos laikus, kai madingi buvo trinti džinsai.

REKLAMA
REKLAMA

Plojimų sulaukė ir Šniūraičių dramos kolektyvo (vadovė Audronė Motiejūnienė) parodyta Bitės Vilimaitės komedija „Mirusiųjų reikalai“. Nors pjesė parašyta dar praėjusio amžiaus pradžioje, ji, pasirodo, aktuali ir dabar: nevengiančių pasipelnyti iš kito nelaimės netrūksta ir šiais laikais.

Skėmių dramos kolektyvas bene vienintelis iš visų dalyvių žiūrovams pristatė užsienio autoriaus pjesę, mažai kam žinomą komediją „Paslaptingas vyriškis“. Sutikti gausiais plojimais skėmiškiai gana vaizdžiai parodė buitines gyvenimo scenas ir jas pritaikė šiuolaikiniam Lietuvos gyvenimui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Bene labiausiai alksniupiečiai plojo savo dramos kolektyvo, vadovaujamo Laimos Didžbalienės, aktoriams, suvaidinusiems Laimos Didžiulienės-Žmonos trijų veiksmų komediją „Lietuvaitės“.

Be rajono dramos kolektyvų, šiemet šventėje sulaukta ir svečių iš Šakių rajono Lekėčių laisvalaikio centro. Vaidos Brazaitienės vadovaujamas mėgėjų teatras alksniupiečiams parodė intermediją „Teatre buvau...“ .

Teatrų šventės „Rampų šviesoje...“ sumanytoja Laima Didžbalienė džiaugėsi, kad šventė sutraukė tiek kolektyvų. “Žinant, kaip sunku kaimuose rasti norinčių vaidinti, kaip sunku kurti rimtesnius pastatymus ir kai neaiški situacija su kultūros centrų kūrimu, reikia tik džiaugtis tokiais entuziastais“, — sakė ji, dėkodama kolektyvams už surengtą šventę.

REKLAMA

Spektaklius stebėjęs Valstybinio Vilniaus mažojo teatro aktorius Mindaugas Capas džiaugėsi: „To, ką jūs padarėte, kad vyktų tokia šventė, pavydėtų daugelis užsienio mėgėjų teatrų aktorių, dirbančių už atlyginimą. Žinant, kiek gauna algos kultūros darbuotojas kaime ir tai, kad aktoriai vaidina už dyką, gali tik stebėtis tuo, ką išvydome“, — sakė jis.

Saulius Juškevičius

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų