REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos nacionalinis operos ir baleto teatras lapkričio 3 d. rodomą L. A. Minkaus baletą "Don Kichotas" skiria baleto solisto Henriko Banio jubiliejui. Nors šis menininkas Anapilin iškeliavo jau daugiau nei prieš dvidešimtį metų, vyresniosios kartos baleto mylėtojai tebesaugo jo atminimą, teatro muziejuje likęs pluoštas nuotraukų, amžininkų pasakojimai primena mums šį veržlaus temperamento, artistišką menininką.

REKLAMA
REKLAMA

 

Jo kūrybinėje biografijoje buvo visi klasikinio repertuaro vaidmenys – aristokratiškasis Albertas, svajingasis Zygfrydas, temperamentingasis Bazilis, kilnusis Dezire ir daugelis kitų. H. Banys buvo mūsų primabalerinų G. Sabaliauskaitės, L. Aškelovičiūtės, M. Juozapaitytės ir kitų partneris. Baigęs savo artistinę karjerą, Henrikas Banys dirbo baleto repetitoriumi, skiepydamas idealistinę meilę trumpaamžiam baleto menui.

 

Lapkričio 3 d. spektaklyje šoks Miki Hamanaka ir Nerijus Juška, Eglė Špokaitė ir Martynas Rimeikis, Olga Konošenko, Inga Cibulskytė, Valerijus Fadejevas, Vytautas Kudžma ir kiti baleto solistai. Spektaklį diriguos Vytautas Viržonis.

 

Pradžia 18.30 val. Maloniai kviečiame!

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų