REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

V. Uspaskicho imperijai buvo leista nesumokėti beveik pusantro milijono litų.

Finansinėmis machinacijomis įtariamas Viktoras Uspaskichas, iš Rusijos sugrįžęs į Lietuvą, sulaukė Kauno apskrities mokesčių inspekcijos dovanos. Spalį ši mokesčių inspekcija ir koncernui „Vikonda“ priklausanti bendrovė „Vikstata“ sudarė taikos sutartį ir baigė ilgokai trukusius ginčus dėl mokesčių, rašo dienraštis „Lietuvos rytas“.

REKLAMA
REKLAMA

Beveik 2 mln. nesumokėtų mokesčių priskaičiavę inspektoriai sutiko su „Vikstatos“ pasiūlymu baigti ginčus ir priskaičiuotą pinigų sumą sumažinti pusketvirto karto. Algas vokeliuose penkerius metus mokėjusi „Vikstata“ išsisuks pervedusi į valstybės biudžetą 558 tūkst. litų. Mokesčių inspekcijos dovana viršija 1,3 milijono litų.

REKLAMA

Šiemet Kauno mokesčių inspekcija gavo pranešimą apie „Vikstatos“ slepiamus mokesčius. Pradėjus „Vikstatos“ tyrimą nustatyta, kad penkerius metus šioje statybos ir remonto bendrovėje veikė dalį atlyginimo nelegaliai gaudavusi 40 žmonių brigada, kuri statydavo ir remontuodavo išskirtinių koncerno žmonių arba jiems reikalingų asmenų būstus. Iš viso darbininkams vokeliuose sumokėta daugiau nei 300 tūkstančių litų.

Pasibaigus patikrinimui Kauno apskrities mokesčių inspekcija pateikė „Vikstatai“ 1,87 mln. litų pretenziją. Didžiąją jos dalį sudarė nesumokėtas pridėtinės vertės mokestis. Dėl nelegalaus atlyginimo priskaičiuota 600 tūkst. litų mokesčių ir baudų.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau Kauno inspektoriai nusprendė būti geraširdžiai ir sutiko su „Vikstatos“ pasiūlymu sumažinti skolą valstybei pusketvirto karto ir baigti ginčus geruoju.

„Lietuvos rytas“ bandė išsiaiškinti, kaip įmonei pavyko palenkti biudžeto sargus ir kokie statybininkų argumentai privertė sumažinti nustatytą prievolę valstybei.

Valstybinės mokesčių inspekcijos viršininko pavaduotojas Dainius Daugirda teigė, kad apskričių mokesčių inspekcijos yra savarankiškos ir pačios priima sprendimus.

„Manau, kad buvo galima vertinti šią situaciją kritiškiau ir principingiau, bet mes neturime teisės ginčyti bendrovės ir administratoriaus susitarimo“, - sakė D.Daugirda.

Pareigūno teigimu, administratorius nusileido, nes „Vikstatos“ nuodėmių teisinės įrodinėjimo sąnaudos būtų buvusios didelės: „Teisinė praktika dar nėra aiški - nebuvo garantijų, kad bylinėjimasis baigsis mokesčių inspekcijos naudai“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų