REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus apygardos administracinis teismas pirmadienį kaip nepagrįstą atmetė buvusio Valstybės saugumo departamento (VSD) pareigūno Kastyčio Braziulo skundą dėl atleidimo iš tarnybos.

REKLAMA
REKLAMA

K.Braziulis prašė teismą įpareigoti VSD generalinį direktorių priimti įsakymą pakeičiant atleidimo pagrindą bei išmokėti jam 2 mėnesių jo vidutinio darbo užmokesčio dydžio išeitinę išmoką, didinant ją tris kartus.

REKLAMA

Tačiau teismo sprendime rašoma, kad byloje esantys įrodymai patvirtino, kad VSD generalinis direktorius, atsižvelgdamas į Specialiosios tyrimo komisijos išvadas, K.Braziulio atsisakymą tirtis poligrafu, teisėtai ir pagrįstai panaikino jam leidimą dirbti ar susipažinti su įslaptinta informacija, t.y. atėmė specialiąją teisę, susijusią su tiesioginių pareigų atlikimu, ir pagrįstai skyrė tarnybinę nuobaudą - griežtą papeikimą.

REKLAMA
REKLAMA

"Visiems VSD pareigūnams būtina turėti leidimą dirbti ar susipažinti su įslaptinta informacija. K.Braziuliui toks leidimas buvo panaikintas, todėl VSD generalinis direktorius pagrįstai atleido jį iš tarnybos", - rašoma teismo pranešime spaudai.

Teismui pripažinus, kad ginčo įsakymai yra pagrįsti, nepatenkinti ir kiti K.Braziulio reikalavimai - dėl įpareigojimo VSD generalinį direktorių priimti įsakymą, kad būtų pakeistas atleidimo pagrindas; išmokėti jam 2 mėnesių jo vidutinio darbo užmokesčio dydžio išeitinę išmoką, didinant ją tris kartus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Įsakymus dėl VSD Antrosios valdybos Ketvirtojo skyriaus viršininko K.Braziulio 2006-ųjų gruodį priėmė tuometinis VSD direktorius Arvydas Pocius.

Žiniasklaidoje K. Braziulis ir jo viršininkas Vytautas Damulis buvo praminti "kurmiais", nes jie esą teikė politikams operatyvinę informaciją.

Iš pradžių jie buvo nušalinti dėl įtarimų neleistinu informacijos nutekinimu.

Vilniaus apygardos administracinio teismo sprendimas per 14 dienų nuo paskelbimo dienos gali būti skundžiamas apeliaciniu skundu Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų