REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Žiemai ruošiamų Klaipėdos fontanų bronzines ir varines detales jau tenka išmontuoti, kad jų nepavogtų metalo vagys, rašo dienraštis "Klaipėda".

REKLAMA
REKLAMA

Iš miesto fontanų išleidžiamas vanduo. Atjungiama ir elektra, nusukami purkštukai. Kiekvieną rudenį fontanus prižiūrinčios įmonės turi ne tik techniškai paruošti juos žiemai, bet ir paslėpti nuo ilgapirščių brangias detales.

REKLAMA

Anikės fontaną Teatro aikštėje ir prie „Meridiano“ esantį „Laivelį” prižiūrinti Klaipėdos savivaldybės pasamdyta firma „Delagida“ savo darbą baigė. Fontanai jau paruošti žiemai.

„Delagidos“ direktorius Algis Papreckis pasakojo, kad jiems tenka išmontuoti visą fontaną – laivelį.

„Skulptūra pagaminta iš vario, todėl bijodami vagių kiekvieną žiemą ją išmontuojame ir saugome iki pavasario“, – neslėpė A.Papreckis.

REKLAMA
REKLAMA

Anikės fontanas nereikalauja tiek pastangų. Kad neužšaltų fontano vamzdžiai, iš jų tik išleidžiamas vanduo, išsukami purkštukai.

Karlskronos aikštėje styro tik fontanų stiebai, visa kita išmontuota. Fontano bumbulai ir šviestuvai pagaminti iš bronzos.

Kasmet visus keturiolika šviestuvų ir septynias fontano galvutes įmonės darbininkai priveržia neatsukamais varžtais. Rudenį juos nupjauna, o pavasarį vėl pritvirtina naujus. „Tačiau net ir esant tokiai apsaugai, vagys pernai sugebėjo pavogti kelias bronzines detales“, –apmaudo neslėpė V.Drozdovas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Danės skverelyje Klaipėdos jūrų krovinių kompanijos „Bega“ prižiūrimame fontane išmontuota visa elektrinė dalis. Prieš žiemą prižiūrėtojai išplauna likusias kalkes, purvą.

„Begos“ technikos direktorius Laimonas Rimkus minėjo, kad visas nusukamas detales per žiemą jie saugo patalpose. Nepaisant apsaugos, kasmet vis tiek vagys įsigudrina pavogti kokią nors fontano detalę.

L.Rimkus mano, kad kartais pigiau atsieitų ne išmontuoti fontaną, o pakeisti pavogtą detalę nauja.

„Klaipėdos Smeltės“ prižiūrimas „Žvejo“ fontanas taip pat ruošiamas žiemai.

Rudenį įmonė kartą per savaitę iš fontano valo prikritusius lapus ir šiukšles. Po fontanu ruošiamasi įrengti šildymo prietaisą, kuris neleistų sušalti siurblinei. metalo supirktuvėje pardavęs vieną tokį bumbulą vagis gautų apie 150 litų.


Eglė Kasperavičiūtė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų