REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Netrukus Klaipėdoje turėtų atsirasti penki visiškai nauji spaudos kioskai. Vietos numatytos dar trisdešimčiai, penktadienį praneša "Vakarų ekspresas".

REKLAMA
REKLAMA

Kai kurie spaudos kioskai bus perkelti į kitas vietas, taip pat pakis ir jų išvaizda - kioskai taps gražesni ir patogesni tiek juose dirbantiesiems, tiek pirkėjams.

REKLAMA

Vakar Savivaldybės taryba pagaliau patvirtino net trejus metus dailintą ir koreguotą Spaudos kioskų Klaipėdos mieste išdėstymo schemą.

Pasak Savivaldybės administracijos Architektūros ir miesto planavimo skyriaus vedėjo pavaduotojo Kęstučio Vaitiekūno, rengiant dokumentą buvo įvertinta esamų spaudos kioskų būklė, gilintasi, ar tinkamose vietose jie išdėstyti. Schemos sprendiniuose taip pat numatyti kioskų architektūrinės išvaizdos, dangų bei priėjimo prie jų takų pakeitimai, pritaikant prie miesto urbanistinės aplinkos.

REKLAMA
REKLAMA

Kadangi šiandien kioskai atlieka net keletą funkcijų - be spaudos, čia pardavinėjami ir visuomeninio transporto bilietai, taip pat galima susimokėti komunalinius mokesčius, - juos stengtasi išdėstyti klaipėdiečiams ir miesto svečiams patogiose vietose. Parenkant jas buvo atsižvelgta į žmonių ir visuomeninio transporto srautus, taip pat į tai, kur ketinama statyti naujus gyvenamuosius kvartalus.

Daugiausia naujų kioskų turėtų atsirasti prie pagrindinių gatvių, perkėlų, taip pat senamiestyje.

Jau netrukus nauji spaudos kioskai turėtų įsikurti prie Klaipėdos universitetinės ligoninės, greta senojo turgaus, "Akropolio", Bandužių gatvės gale bei ties Šilutės pl. ir Statybininkų pr. sankirta esančios "Maximos" parduotuvės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Devynis kioskus ketinama perkelti į kitas vietas. Tai būtų spaudos kioskai, šiandien stovintys Smiltelės, Vingio gatvėse, Taikos pr. pradžioje, prie autobusų stoties, buvusio "Vaivos" kino teatro, Tiltų gatvėje, šalia buvusio "Neptūno" restorano ir kt. Dažniausiai kioskai bus perkeliami dėl dabartinėse jų vietose numatomų statybos darbų.

Pasak miesto vyriausiojo dailininko Mindaugo Petrulio, griežtesni reikalavimai bus keliami ir kioskų išvaizdai. Kai kurie iš jų jau dabar yra pertvarkomi taip, kad pirkėjams nereikėtų lankstytis. Ateityje, sakė M. Petrulis, plastmasiniai kioskai iš miesto centro apskritai turėtų išnykti.

Senamiestyje nauji kioskai bus statomi pagal atskirus projektus, nes tipiniai statinukai čia visiškai nedera. M. Petrulio įsitikinimu, geriausia išeitis čia būtų į jau esamus statinius integruoti kioskai.

Vilija Šilinienė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų