REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauno Santakos parke esantis atminimo kalnelis bei aikštė priešais jį bus pavadinta popiežiaus Jono Pauliaus II vardu.

REKLAMA
REKLAMA

Tokį sprendimą priėmė ketvirtadienį posėdžiavusi Kauno miesto savivaldybės taryba.

Šioje vietoje laikinojoje sostinėje 1993 metais viešėjęs popiežius susirinkusiems tikintiesiems aukojo šv.Mišias. Atminimo kalnelis įtrauktas į piligriminį kelią, apjungusį Jono Pauliaus II Lietuvoje lankytus sakralinius objektus. Vėliau šioje vietoje planuojama pastatyti ir popiežiui skirtą paminklą.

REKLAMA

Popiežiaus atminimo įamžinimą mieste iniciavo Kauno arkivyskupas metropolitas Sigitas Tamkevičius. Jis pritarė ir savivaldybės parengtam projektui.

Tuo tarpu kai kuriems Kauno tarybos nariams abejonių sukėlė neaiškios aikštės ribos, taip pat pasigirdo nuomonių, jog toks popiežiaus atminimo įamžinimas yra per menkas.

"Neaišku, ką turime omenyje, sakydami "aikštę". Ten aikštės nėra, ten stadionas. Tad neaišku, kur yra aikštės ribos, kas jas apibrėžia. Be to, kyla klausimas, ar ne per menka pagarba stadioną ir kalnelį pavadinti šio iškilaus žmogaus vardu", - posėdyje klausė tarybos narys Erikas Tamašauskas.

REKLAMA
REKLAMA

Tarybos nariai siūlė Jono Pauliaus II vardu geriau pavadinti naują aikštę ar gatvę.

Pasak tarybos nario Stasio Žirgulio, pirma vertėtų tinkamai sutvarkyti kitus į piligriminį kelią įtrauktus Kauno objektus - Pažaislio vienuolyną bei Arkikatedrą, o tik tuomet galvoti apie popiežiaus atminimo įamžinimą.

"Iš pradžių reikia pagarbiai sutvarkyti piligrimo kelio objektus, sutvarkyti aplinką, rasti lėšų pagarbiai tai padaryti, ir tada ieškokime atminimo įamžinimo galimybių. Gal yra dar iškilesnė vieta", - neskubėti apsispręsti ragino S.Žirgulis.

84 metų sulaukęs popiežius Jonas Paulius II, katalikų bažnyčiai vadovavęs 26 metus, mirė 2005 metais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų