REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos profesinių sąjungų atstovai ketvirtadienį visoje šalyje rinksis į protesto akcijas, kuriose pasisakys prieš prekių ir paslaugų kainų didinimą.

REKLAMA
REKLAMA

Protesto akcijas "Stop kainų didinimui. Visi nusipelnėme gyventi geriau" planuojama surengti visuose šalies apskričių centruose. Piketai vyks prie Seimo, Vyriausybės, miesto savivaldybės Vilniuje, protestuotojai taip pat rinksis prie vietos savivaldos institucijų Kaune, Panevėžyje, Šiauliuose, Klaipėdoje, Tauragėje, Alytuje, Utenoje, Plungėje.

REKLAMA

Protesto akcijas profsąjungų atstovai ketina pratęsti lapkričio 10 dieną, kuomet žadama piketuoti prie Rytų skirstomųjų tinklų ir bendrovės VST būstinių, Kainų ir energetikos komisijos, šilumos tinklų.

Lapkričio 24 dieną Lietuvos profesinės sąjungos žada organizuoti eitynes, kurios prasidės prie Vyriausybės rūmų ir baigsis mitingu prie Seimo Vilniuje.

Anot profsąjungų atstovų, organizuoti protesto akcijas jas paskatino valdžios institucijų neveiklumas.

REKLAMA
REKLAMA

"Vyriausybė ir savivaldybės, turėdamos teisę iš dalies reguliuoti prekių ir paslaugų kainas, to nedaro, o darbdaviai nepakankamai didina darbuotojų darbo užmokestį, nesieja jo su įmonės ekonominės veiklos rezultatais", - teigiama profsąjungų pranešime spaudai.

Lietuvos profesinių sąjungų koordinacinis centras - Lietuvos profesinių sąjungų konfederacija, Lietuvos profesinė sąjunga "Solidarumas", Lietuvos darbo federacija - rugsėjo mėnesį kreipėsi į šalies prezidentą, Seimą ir Vyriausybę išreikšdami nepasitenkinimą dėl prekių ir paslaugų kainų didėjimo, kuris lenkia pajamų augimą.

Spalio mėnesį gauti Socialinės apsaugos ir darbo bei Ūkio ministerijų atsakymai profsąjungų atstovų nepatenkino, tad ir nuspręsta rengti piketus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų