REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Buvęs Klaipėdos miesto apylinkės prokuroras Stanislovas Stulpinas tapo įtariamuoju - jo galimus nusikaltimus tiria vienas svarbiausių Generalinės prokuratūros padalinių - Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyrius, kuriam vadovauja Algimantas Kliunka. Įtariama, kad S.Stulpino galbūt padaryti nusikaltimai susiję su tarnyba, rašo „Lietuvos žinios“.

REKLAMA
REKLAMA

Savo profesinėje veikloje jis ne vienus metus balansavo ties teisėtumo riba. Iki šiol netyla bankrutavusios valstybinės įmonės "Jūra" ir Vakarų banko bylos, kurios teismuose patyrė nesėkmę, o įmonės ir banko žlugimo kaltininkai liko nenubausti.

REKLAMA

S.Stulpino karjera pakibo ant plauko dar 2003 metais, kai Generalinė prokuratūra pradėjo tarnybinį patikrinimą dėl aplinkybių, kuriomis prokuroro žmona Janina Stulpinienė nerealiai pigiai, tik už 15 tūkst. litų, nusipirko tris hektarus žemės pajūryje iš vieno uostamiesčio teisininko kaip tik tuo metu, kai jo uošvis dėl įtarimų paėmus kyšį buvo atsidūręs po miesto teisėsaugininkų didinamuoju stiklu.

Šiais metais vyko antras tarnybinis S.Stulpino veiklos patikrinimas, pradėtas jo paties prašymu dėl Valstybės saugomų teritorijų tarnybos vadovės Rūtos Baškytės mestų kaltinimų, kad miesto prokuroras kvietė ją į savo kabinetą dėl asmeninio sklypo reikalų ir prašė leisti padidinti užstatymo tankumą. Prokuroro pageidavimo nepatenkinusi R.Baškytė netrukus tapo įtariamąja vienoje savavališkų statybų Kuršių nerijoje bylų, rašo „Lietuvos žinios“.

REKLAMA
REKLAMA

Vėliau Klaipėdos apygardos prokuratūra nutraukė ikiteisminį tyrimą dėl įtarimų R.Baškytei. O per tarnybinį patikrinimą buvo konstatuota, kad pokalbiai su valstybės tarnautojais S.Stulpino kabinete nebuvo spaudimas, bet leido susidaryti nuomonę, jog vyriausiasis prokuroras piktnaudžiauja jam suteiktais įgaliojimais ir, naudodamasis tarnybine padėtimi, tvarko žmonos nuosavybės dokumentus.

Neseniai Prokurorų etikos komisija konstatavo, kad paviešindamas neskelbtinus ikiteisminio tyrimo duomenis S.Stulpinas pažeidė Prokurorų etikos kodekse numatytą teisingumo principą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tačiau vienas turtingiausių Lietuvos prokurorų, deklaravusių didesnį kaip milijono litų turtą, savo posto neteko ne dėl tarnybinių patikrinimų išvadų, o dėl to, kad antradienį savo noru parašė prašymą atleisti jį iš darbo. S.Stulpinas net nesivargino važiuoti į Vilnių, prašymą išsiuntė faksu. Generalinis prokuroras Algimantas Valantinas nedelsdamas tą pačią dieną atleido jį iš pareigų.

Neabejojama, kad pasitraukti S.Stulpiną paskatino pradėtas ikiteisminis tyrimas. Pasak generalinio prokuroro pavaduotojo Gintaro Jasaičio, S.Stulpinui pateikti įtarimai piktnaudžiavimu tarnyba, o galbūt padarytas nusikaltimas susijęs su tarnyba. "Įtarimai pateikti ne dėl žemės sklypų, - paaiškino G.Jasaitis. - Tai visiškai nauja byla, susijusi su kitų įmonių reikalais. Tyrimas pradėtas praėjusią savaitę, ruošiamės atlikti tam tikrus veiksmus. Kad jie vyktų konfidencialiai, informacija skelbiama ribotai. Galimos nusikalstamos veikos kvalifikavimas gana aiškus - piktnaudžiavimas, dokumentų klastojimas, svetimo turto iššvaistymas."

REKLAMA

Pasak A.Kliunkos, nusikalstama veika galėjo būti padaryta praėjusių metų pabaigoje, šių metų pradžioje. "Įtarimai pareikšti, S.Stulpinas apklaustas kaip įtariamasis, - informavo žurnalistus A.Kliunka. - Šiuo metu apklausiami kiti asmenys. Be S.Stulpino, įtarimai pateikti dar trims asmenims. Galimos iššvaistytos sumos - 5 ar 6 tūkst. litų."

A.Kliunka patikino, jog prokuroro atleidimas iš pareigų neturės įtakos jo atsakomybei. Jeigu bus nustatyta, kad S.Stulpinas padarė nusikaltimą, jis turės už tai atsakyti, nors jau ir nedirba prokuratūroje.

Vakar Klaipėdoje susitikęs su žurnalistais S.Stulpinas negailėjo priekaištų R.Baškytei, dėl kurios jam neva apkarto prokuroro darbas. Svarstydamas apie ateitį S.Stulpinas davė valią fantazijai - užsiminė apie ketinimus tapti Seimo nariu. Papasakojo ir apie realesnius ateities planus, susijusius su advokatūra, rašo „Lietuvos žinios“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų