REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo pirmininkas Viktoras Muntianas primena, kad kol Seimas nepritarė Etikos komisijos narių atleidimui, jie tebedirba šiose pareigose ir privalo vykdyti jiems pavestas funkcijas.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip pranešė Seimo ryšių su visuomene skyrius, „darbietei“ Romualdai Kšanienei, iš kurios vadovaujamos Etikos ir procedūrų komisijos pasitraukė devyni nariai, V. Muntianas priminė savo prašymą dėl Liustracijos įstatymo.

REKLAMA

Spalio 19 dieną Seimo pirmininkas paprašė komisijos įvertinti 30 Seimo narių pareiškimą, kad priimant Liustracijos įstatymą buvo padaryta daugybė procedūrinių pažeidimų.

„Kol Etikos ir procedūrų komisija nepateikia savo išvadų, Seimo pirmininkas negali perduoti minėto įstatymo pasirašyti prezidentui“, - sakoma pranešime.

Pagal Seimo Statutą, gavusi prašymą Etikos ir procedūrų komisija ne vėliau kaip per 5 darbo dienas turi pateikti Seimui išvadas ir pasiūlymus.

REKLAMA
REKLAMA

Kartu Seimo pirmininkas priminė R. Knašienei, kad kol Seimas nepriėmė sprendimo tenkinti atsistatydinusių iš Etikos ir procedūrų komisijos Seimo narių pareiškimų, jie tebėra visateisiai komisijos nariai ir privalo vykdyti jiems pavestas funkcijas.

Etikos komisija pradėjo byrėti, kai Seimui praėjusią savaitę dėl skandalingo vojažo į Maskvą nepavyko atstatydinti komisijos vadovės R. Kšanienės.

Apie pasitraukimą paskelbus devyniems komisijos nariams, joje be R. Knašienės liko jos bendrapartietis Manfredas Žymantas ir liberaldemokratas Remigijus Ačas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Seimo Etikos ir procedūrų komisija sudaro 12 narių, kurie į ją skiriami proporcinio atstovavimo principu - tai yra joje atstovaujama kiekvienai parlamentinei frakcijai.

Pastarąją sudaro 2 valstiečiai liaudininkai, 2 konservatoriai, tiek pat „darbiečių“ bei socialdemokratų, 1 liberalcentristas, taip pat 1 Liberalų sąjūdžio atstovas, 1 socialliberalas ir 1 atstovą turėjo liberaldemokratai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų