REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Klaipėdos miesto apylinkės prokuratūros vyriausiasis prokuroras Stanislovas Stulpinas atsistatydino iš užimamų pareigų.

REKLAMA
REKLAMA

Generalinis prokuroras Algimantas Valantinas atsistatydinimo prašymą patenkino ir priėmė įsakymą S. Stulpiną atleisti iš tarnybos nuo spalio 23 dienos, pranešė Generalinė prokuratūra.

REKLAMA

Išnagrinėję Generalinės prokuratūros atlikto tarnybinio patikrinimo medžiagą, prokurorų etikos sargai prieš savaitę nustatė, kad Klaipėdos prokuratūros vadovas S. Stulpinas, paskelbdamas apie pareikštus įtarimus Saugomų teritorijų departamento

Ginčas tarp prokuroro S. Stulpino ir Valstybinės saugomų teritorijų tarnybos vadovės R. Baškytės įsiplieskė liepą, kai šio prokuroro vadovaujama prokuratūra gamtosaugininkei pareiškė įtarimus netinkamai atlikus pareigas, diskreditavus tarnautojos vardą ir padarius didelės žalos valstybei.

REKLAMA
REKLAMA

Apie tai S. Stulpinas per privatų pokalbį prasitarė žurnalistei. Informaciją paviešinus, R. Baškytė viešai gynėsi neva S. Stulpinas siekia ją įbauginti ir užčiaupti, nes ši nepaklūsta asmeniniam prokuroro prašymui jo šeimos sklypuose pajūryje statyti daugiau pastatų nei leistina.

Tačiau Prokurorų etikos komisija nenagrinėjo, ar S. Stulpinas darė R. Baškytei spaudimą dėl šeimos sklypų, po šio įvykio praėjo daugiau nei pusė metų – įsigaliojo senaties terminas.

Kilus skandalui, R. Baškytės byla perduota kitai prokuratūrai, ši įtarimus panaikino.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų