REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Hamas“ karinis sparnas antradienį pareiškė keršysiąs už palestiniečio kalinio žūtį per riaušes Ketzioto kalėjime, teigia „Jerusalem Post“.

REKLAMA
REKLAMA

„Mes neliksime bežadžiai regėdami kaip Izraelio kalėjimuose yra žudomi palestiniečiai. Mes turime įvairių būdų kaip pakenkti priešui“ – teigė „Hamas“ atstovai. Jie neatmetė galimybės, kad keršto taikiniu gali tapti pagrobtas Izraelio karys kapralas Giladas Schalitas.

REKLAMA

Pirmadienį, prieš pat vidurnaktį, Izraelio kalėjimų departamentas pranešė, kad per sekmadienį prasidėjusias riaušes Ketzioto kalėjime sunkiai sužeistas 30 metų palestinietis mirė Beershebos ligoninėje. Mirusysis Mohamedas Al-Ashkaras buvo grupuotės „Islamic Jihad“ narys ir buvo nuteistas kalėti porai metų.

Priminsime, kad sekmadienį kalinių riaušės kilo, kai kalėjimo sargai ėmė tikrinti kameras ieškodami kontrabandos. Palestiniečių šaltiniu teigimu, taip prižiūrėtojai pažeidė nerašytą susitarimą nakties metu kamerose nevykdyti kratų.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip pranešė Izraelio pareigūnai, per neramumus buvo sužeista 15 palestiniečių ir tiek pat kalėjimo darbuotojų.

Ketzioto kalėjime kali 2 tūkst. palestiniečių. Antradienį Vakarų Kranto Betliejaus mieste apie 500 žmonių išėjo į gatves reikalaudami visų Izraelio kalėjimuose kalinčių palestiniečių paleidimo Gazoje į gatves su tokiais pačiais reikalavimais išžygiavo 300 palestiniečių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų