REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Karas keliuose neįveikiamas techninėmis priemonėmis ar griežtomis bausmėmis, nes tai neatsakingo žmonių mąstymo pasekmė, mano Seimo pirmininkas Viktoras Muntianas.

REKLAMA
REKLAMA

"Nors Lietuvoje kasmet didinamas finansavimas kelių infrastruktūros modernizavimui, imamasi priemonių skatinančių atnaujinti automobilių parką, nuolat griežtinama atsakomybė už eismo taisyklių pažeidimus, tačiau pagrindinis veiksnys, lemiantis prastą eismo saugumą, yra žmonių mąstymas", - pabrėžė Seimo vadovas, antradienį sakydamas kalbą konferencijoje "Eismo sauga keliuose: iššūkiai ir realybė".

REKLAMA

Jo teigimu, žmonių mąstysena politinėms priemonėms yra labai atspari, tuo tarpu visuomenės tolerancija eismo pažeidėjams skatina neatsakingumą.

Susisiekimo ministerijos duomenimis, Lietuva per 16 metų avarijose neteko 13,4 tūkst. gyventojų, o šalies ūkiui eismo įvykiai kasmet padaro apie 1,5 mlrd. litų nuostolių.

Daugelis Europos Sąjungos šalių įsipareigojo 2001-2010 metais žuvusiųjų eismo įvykiuose skaičių sumažinti 50 proc., tačiau kai kurioms šalims, tarp jų ir Lietuvai, šio tikslo pasiekti kol kas nepavyksta. Tarp ES šalių Lietuvos rodiklis yra blogiausias.

Kasmet Lietuvoje užregistruojama apie 6 tūks. įskaitinių eismo įvykių, kuriuose nukenčia žmonės. Praėjusiais metais avarijose žuvo 759 žmonės. Apie 90 proc. avarijų keliuose įvyksta dėl vairuotojų kaltės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų