REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo kanceliarija jau susiskaičiavo turimus butus ir net turi gauti nuomos mokestį už 6 gyvenamuosius būstus Pilaitėje, kurioje gyvena buvę ir dabartiniai Seimo kanceliarijos darbuotojai.

REKLAMA
REKLAMA

„Atlikus papildomą inventorizaciją rasti šeši butai, kurie nebuvo registruoti. Buvo pasirašytos nuomos sutartys, savo laiku 1993-1994 metais, ir šiuo metu mes baigiame suregistruoti. Gyventojai mokėjo mokesčius ir viską, jokių ten materialinių nuostolių ir žalų nėra padaryta, bet registracija ir apskaita tikrai nebuvo sutvarkyta“, - problemą aiškino Seimo kancleris Gintautas Vilkelis.

REKLAMA

Jo teigimu, iki 2006-ųjų metų liepos 1 dienos nebuvo teisės akto, kuris įpareigotų nuomoninkus mokėti nuomos mokestį, todėl kanceliarijai priklausančių būstų gyventojai neturėjo mokėti nė lito.

Nuo šios datos nuoma turi būti mokama, tačiau jis nedetalizavo, kokia tai pinigų suma - anot kanclerio, ji apskaičiuojama atsižvelgus į buto plotą bei patvirtintas metodikas.

Šią informaciją G.Vilkelis pateikė socialliberalų frakcijos posėdyje, kuriame parlamentarai klausė, kaip sprendžiama butų Pilaitėje problema - Seimo kanceliarija iki spalio viduryje pasirodžiusių spaudos publikacijų nebuvo informuota apie tokių butų egzistavimą.

REKLAMA
REKLAMA

Klausiamas, ar, priimdamas Seimo ūkį iš savo pirmtako laikinojo kanclerio Jono Mileriaus, G.Vilkelis nepastebėjo butų Pilaitėje, dabartinis kancleris sakė, jog sutartys gulėjusios archyve, todėl jis esą negalėjęs jų iškart pastebėti. Be to, jo teigimu, ankstesni kancleriai jautę spaudimą iš politikų „lengvatinėmis sąlygomis“ apgyvendinti vieną ar kitą kanceliarijos darbuotoją.

Kancleris neįvardijo, kas konkrečiai darė tą spaudimą, tačiau teigė prisimenąs viešą laikinojo kanclerio J.Mileriaus interviu, kuriame jis esą įvardijęs ir spaudimą dariusių politikų pavardes.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Anot G.Vilkelio, klausimą reikės spręsti individualia tvarka, nes jei šie butai dabar būtų registruojami įprasta tvarka, buvę kanceliarijos darbuotojai nebeturėtų galimybių toliau gyventi nuomojamuose būstuose.

„Reikės individualia tvarka spręsti, kadangi formaliai tie žmonės negalėtų gyventi tuose butuose, jeigu jie atsirastų Seimo kanceliarijos apskaitoje“, - sakė G.Vilkelis.

Jo teigimu, kanceliarija pritaria Vyriausybės siūlymui privatizuoti butus, nes esą juos administruoti, aptarnauti ir prižiūrėti neturėtų būti valstybės institucijos funkcija.

REKLAMA

Tuo metu socialliberalų lyderis Artūras Paulauskas įvykį vadina "skandalingu".

„Skandalingas, aišku, įvykis. Įsivaizduokime, kad Seimas turėjo 13 butų, kuriuos išnuomavo ir negavo, kaip teigia kancleris, nė lito nuomos. Tai čia kaip toks Kaldėdų senelis...“, - po susitikimo su kancleriu teigė socialliberalų frakcijos seniūnas A.Paulauskas.

Anksčiau sostinės Pilaitės ir Fabijoniškių mikrorajonuose egzistavo 13 tokių, butų, kuriuose taip pat gyveno kanceliarijos darbuotojai ir nemokėjo nuomos mokesčio, tačiau 7 iš jų jau privatizuoti.

Viename jų gyveno ir Seimo narys konservatorius Saulius Pečeliūnas, tačiau jis 1995 metais būstą įsigijo. Seimo nariai pagal įstatymus neturi mokėti nuomos mokesčio, nes kanceliarija būstu turi aprūpinti tuos seimūnus, kurių gyvenamoji vieta yra bent 25 kilometrais nutolusi nuo Vilniaus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų