REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vyriausybė ketina į aukštą postą - Mokestinių ginčų komisijos pirmininko pareigas - 6 metams skirti 73-ejų Steponą Vytautą Jurną, rašo "Lietuvos žinios".

REKLAMA
REKLAMA

Demografinė padėtis Lietuvoje nepavydėtina - toks komentaras peršasi pažvelgus į Vyriausybės rytojaus posėdžio darbotvarkės 21 klausimą. Finansų ministras Rimantas Šadžius ir teisingumo ministras Petras Baguška siūlo Vyriausybei pavaldžios Mokestinių ginčų komisijos pirmininku skirti garbaus amžiaus sulaukusį buvusį Valstybės turto banko (VTB) vadovą S.V.Jurną.

REKLAMA

Pats atkreipė dėmesį

"Aš ir pats tokią abejonę išreiškiau, kai man pasiūlė eiti šias pareigas, - LŽ sakė kandidatas. - Sutinku, kad 6 metų kadencija ilga, tad įvertinus mano amžių sprendimas gali pasirodyti keistas. Kita vertus, tai ne kalėti skirta ir privaloma atsėdėti bausmė. Jei iškils bėdų, bus galima pasitraukti."

Tačiau VTB tebedirbantis ir skolų klausimus kuruojantis S.V.Jurna nesibaimina jam siūlomų pareigų: "Kolektyvas nedidelis, o mokesčių srityje nesu naujokas, todėl susidorosiu." Jis tikino, kad nepriklauso jokiai partijai. "Esu buvęs tik TSKP (Komunistų partijos - aut.) nariu. Tokie laikai tada buvo", - nuo politinių simpatijų atsiribojo valdininkas.

REKLAMA
REKLAMA

Patyręs ir sąžiningas

Kodėl pasirinktas šis kandidatas, LŽ bandė pasiteirauti ministrų R.Šadžiaus ir P.Baguškos. Tačiau su JAV viešinčiu R.Šadžiumi susisiekti nepavyko, o finansų viceministras Valentinas Miltienis nerado laiko pasikalbėti šia tema. Pats pensinio amžiaus sulaukęs 66-erių P.Baguška taip pat neatsiliepė telefonu, mat išvyko į komandiruotę Ispanijoje. Teisingumo viceministrė Eglė Radušytė paaiškino, kad įstatymai kandidatų amžiaus neriboja.

Premjeras Gediminas Kirkilas taip pat nemato problemos: "Jei žmogus gali dirbti, amžius neturi būti kliūtis. Kiek žinau, ponas S.V.Jurna yra labai patyręs ir pagarsėjęs kaip patikimas, objektyvus, sąžiningas žmogus. Šios savybės daug svarbesnės nei amžius."

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vyriausybės kanceliarijos Ekonomikos ir finansų departamento Biudžeto ir finansų skyriaus patarėjas Arvydas Jalinskas pabrėžė, kad į 5 narių Mokestinių ginčų komisiją siūloma ir nauja jauna narė Edita Veršelienė. "Bus tam tikras patirties ir jaunystės lydinys", - palygino patarėjas.

Dvi laisvos vietos komisijoje atsirado, kai dar anksčiau savo noru pasitraukė vienas narys, o neseniai pareigų atsisakyti panoro ir pirmininkas Juozas Rėksnys. Kokios pasitraukimo priežastys, iš paskutines darbo dienas komandiruotėje leidžiančio pareigūno sužinoti nepavyko.

Vytenė Stašaitytė

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų