REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Britų specialiosios paskirties pajėgos Irane vykdo slaptas operacijas, nukreiptas prieš Islamo revoliucijos sargų korpusą. Britų SAS padalinių kariai per kelis praėjusius mėnesius ne kartą kirto Irano sieną, šiandien pranešė britų dienraštis „The Sunday Times“.

REKLAMA
REKLAMA

Remdamasis šaltiniais šalies Gynybos ministerijoje, dienraštis skelbia, kad pastaruoju metu Irako ir Irano pasienyje buvo kilę bent šeši smarkūs susišaudymai tarp SAS kovotojų ir ginkluotų kontrabandininkų, bandžiusių įvežti į Iraką ginklus ir amuniciją.

REKLAMA

„Per praėjusį mėnesį SAS dalyvavo šešiuose stambiuose susirėmimuose, per kuriuos žuvo 17 kontrabandininkų. Buvo konfiskuota ginklų, sprogmenų ir raketų“, - dienraščiui sakė vienas iš Gynybos ministerijos šaltinių.

Londonas oficialiai niekuomet nėra pripažinęs, kad britų kariai buvo įsiveržę į Irano teritoriją. Šalies Gynybos ministerija visada tvirtino, kad britų kariuomenė niekuomet nėra persekiojusi priešų Irano teritorijoje, apsiribodama Irako ir Irano sienos apsauga.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak dienraščio, SAS padalinys kartu su JAV ir Australijos specialios paskirties daliniais vykdo operacijas palei Irano sieną Irako Basros ir Maysano provincijoje.

„The Sunday Times“ rašo, kad paskutiniuoju metu nuolat pasigirsta pranešimų, kad JAV specialiosios paskirties kariuomenė Irano teritorijoje vykdo įvairias slaptas operacijas ruošdamasi galimai Irano atakai. Dienraščio teigimu šiemet amerikiečiai per D. Britanijos teritoriją į Kiprą ir Abu Dabį atgabeno septynis žvalgybinius lėktuvus U-2, kurie skirti žvalgyti Iraną.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų