REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sekmadienį Lenkijos rinkėjai nuspręs, ar broliai Kaczinskiai ir toliau valdys šalį. Nemažai politikų Briuselyje tikisi, kad rinkimus į šalies parlamentą jie pralaimės, skelbia „Deutsche Welle“.

REKLAMA
REKLAMA

„Tusko partijos (liberalios „Piliečių platformos“ vadovas Donaldas Tuskas) pergalė būtų išganymas Europai“, - naujienų agentūrai AFP pareiškė socialdemokratų frakcijos Europos Parlamente vadovas Martinas Schulzas. Vokietijos užsienio politikos bendrijos ekspertas Stephenas Bastosas jam antrina: „Per dvejus Kaczinskių valdymo metus Lenkija užsirekomendavo kaip iracionali ir nenuspėjama valstybė.“

REKLAMA

„Lenkija nesuprato pagrindinio ES darbo principo – abipusiškumo“, - tvirtina Europos Parlamento užsienio reikalų komiteto pirmininkas Elmaras Brokas. „Kas nuolat kaišioja koją kitiems, anksčiau ar vėliau pats atsirems į barikadas“. Jis priminė, kad Lenkija gauna didžiausias ES dotacijas iš visų blokui priklausančių Rytų Europos valstybių.

Būtent finansinė Briuselio parama lėmė, kad Lenkijos BVP 2006 m. išaugo daugiuu nei 6 proc. Tiesa, Kaczinskiai šį nuopelną priskiria sau, teigia „Deutsche Welle“. Buvusio Vokietijos ambasadoriaus Lenkijoje Franko Elbės teigimu, dauguma rinkėjų spėjo nusivilti konservatorių politika: jie esą supranta, kad gyvenimo lygio kilimas – ne vyriausybės, o ES nuopelnas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų