REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Antrajame Seimo nario rinkimų ture Dzūkijoje baigėsi balsavimas paštu, tokiu būdu savo valią pareiškė 929 rinkėjai arba 2,33 proc.

REKLAMA
REKLAMA

Prieš dvi savaites vykusiame pirmajame rinkimų paštu balsavo 452 rinkėjai (1,13 proc.), o iš viso pirmajame ture paštu ir namuose balsavo 4,22 proc. visų rinkėjų.

REKLAMA

Alytaus miesto ir rajono gyventojai paštu balsuoti galėjo tris dienas - nuo trečiadienio iki penktadienio. Šeštadienį vyksta balsavimas namuose.

Kaip šią savaitę BNS sakė Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) pirmininkas Zenonas Vaigauskas, antrajame rinkimų ture rinkėjų aktyvumas lemiamos įtakos neturės, nes net ir vieno balso persvaros užtenka, kad paaiškėtų nugalėtojas.

Jeigu, pasak Z.Vaigausko, abu kandidatai, kaip kelis kartus jau yra nutikę, surinktų vienodą balsų skaičių, nugalėtų daugiau balsų pirmajame ture surinkęs kandidatas.

REKLAMA
REKLAMA

Šį sekmadienį vyksiančiame antrajame Seimo nario rinkimų ture rungsis konservatorių iškeltas teisininkas Kęstutis Čilinskas, kuris pirmajame ture surinko daugiausiai - 30,29 proc. balsų, ir finansinėmis machinacijomis įtariamas Darbo partijos įkūrėjas Viktoras Uspaskichas, už kurį balsavo 20,26 proc. rinkėjų.

Iš viso Dzūkijos apygardoje registruota 39 913 rinkėjų, iš kurių pirmajame rinkimų ture dalyvavo kas ketvirtas.

Pasak Z.Vaigausko, VRK ketvirtadienį gavo du pranešimus apie bandymus papirkti rinkėjus, juos tiria policija.

Seimo rinkimai Dzūkijos vienmandatėje apygardoje rengiami po, kai šį pavasarį parlamentaro mandatą į Alytaus rajono meru kėdę iškeitė konservatorius Algirdas Vrubliauskas.

Naujasis Seimo narys parlamente turėtų darbuotis metus, nes 2008-ųjų rudenį vyks visuotiniai Seimo rinkimai.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų