REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Penktadienio vakarą šalies automobilių sporto meistrai pradėjo šių metų Lietuvos automobilių ralio atviro čempionato paskutiniojo etapo batalijas. Tik joms pasibaigus paaiškės visi ralio čempionai ir prizininkai.

REKLAMA
REKLAMA

Prie tradicinio, jau 34-ąjį kartą paeiliui surengto ralio "Mega-Kauno ruduo", sutampančio su paskutiniuoju, šeštuoju šalies ralio čempionato etapu ir skirto vienų labiausiai tituluotų šalies ralio meistrų Kastyčio ir Arvydo Girdauskų atminimui, starto linijos išsirikiavo 50 ekipažų iš Lietuvos, Latvijos ir Estijos.

REKLAMA

Šio ralio dalyvių iš viso laukia 365,9 kilometro distancija, iš kurios - 99,3 kilometro - greičio ruožai.

Penktadienį sportininkai varžėsi tik dviejuose "ARX-Baltica" vardu pavadintuose greičio ruožuose, kurių bendras ilgis - vos 6,1 kilometro. Tačiau jie neeiliniai šių varžybų programoje. Pirmiausia todėl, kad tai vienintelės ralio "Mega-Kauno ruduo" maršrute greičio rungtys, kurių danga - asfaltas.

Tačiau bene didžiausias naktinių varžybų žavesys, kad lenktynininkai po labai ilgos pertraukos varžėsi Kauno senamiesčio gatvėmis. Todėl neatsitiktinai jas stebėję gausūs žiūrovai šiuose greičio ruožuose ieškojo aliuzijų su garsiuoju Monte Karlo raliu.

REKLAMA
REKLAMA

Jau pirmosios dienos lenktynės parodė, kad lengvos pergalės šiame ralyje neverta tikėtis nė vienam net prie ralio favoritų priskiriamam ekipažui.

Po atkaklios kovos, laimėję pirmuosius du greičio ruožus, ralio "Mega-Kauno ruduo" lyderiais tapo "Juta Statoil" Vytauto Švedo ir Žilvino Sakalausko ekipažas, vairuojantis "Mitsubishi Lancer Evo IX" automobilį. Šis duetas abiejuose greičio ruožuose sugaišo 3 min. 54,4 sek.

Antri buvo tokį pat automobilį vairuojantys "Adampolis Racing Team" sportininkai Ramūnas Čapkauskas su Tomu Šipkausku, tą patį atstumą įveikę per 3 min. 57,2 sek.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Treti - svečiai iš Estijos Jaanus Murakas ir Jaano Kuriksas. Jie su "Mitsubischi Lanver Evo VII" lenktynių prologu laikomus du greičio ruožus nuvažiavo per 3 min. 58,9 sek.

Šeštadienį lenktynininkai pradėjo varžytuves vaizdingomis Aukštadvario apylinkėmis besidriekiančiuose greičio ruožuose, o 20 val. jie finišuos renginio generalinio rėmėjo - PLC "Mega" - aikštėje (Islandijos pl. 32, Kaunas).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų