REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dzūkijos rinkimų apygardoje sekmadienį vyksiančiame antrajame Seimo nario rinkimų ture susirungs konservatorių iškeltas teisininkas Kęstutis Čilinskas ir finansinėmis machinacijomis įtariamas buvęs Darbo partijos lyderis Viktoras Uspaskichas.

REKLAMA
REKLAMA

Antrasis Seimo nario rinkimų turas rengiamas dėl per menko rinkėjų aktyvumo pirmajame, į jį patenka du daugiausiai balsų pirmajame ture surinkę kandidatai. K.Čilinskas pirmajame ture prieš dvi savaites surinko 30,29 proc. balsų, už V.Uspaskichą balsavo 20,26 proc. rinkėjų.

REKLAMA

Pasak Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) pirmininko Zenono Vaigausko, antrajame rinkimų ture rinkėjų aktyvumas lemiamos įtakos neturės, nes net ir vieno balso persvaros užtenka, kad paaiškėtų nugalėtojas.

Jeigu, pasak Z.Vaigausko, abu kandidatai, kaip kelis kartus jau yra nutikę, surinktų vienodą balsų skaičių, nugalėtų daugiau balsų pirmajame ture surinkęs kandidatas.

Nuo trečiadienio vykstančiame balsavime paštu penktadienį savo valią buvo pareiškę 554 rinkėjai arba 1,39 proc. Balsavimas paštu baigsis penktadienį.

REKLAMA
REKLAMA

Šeštadienis bus skirtas balsavimui namuose. Pasak Z.Vaigausko, tokiu būdu savo valią rinkimuose išreikšti panoro panašus rinkėjų skaičius kaip ir pirmajame ture, t.y. per 1600 alytiškių.

Iš viso Dzūkijos apygardoje registruota 39 913 rinkėjų, iš kurių pirmajame rinkimų ture dalyvavo kas ketvirtas.

Rinkimų agitacija baigsis šeštadienį.

Tam, kad Seimo narys būtų išrinktas jau pirmajame ture, rinkimuose turi dalyvauti ne mažiau, kaip 40 proc. visų rinkėjų. Jei rinkėjų aktyvumas yra mažesnis, rinkimus laimi kandidatas, už kurį balsavo ne mažiau nei penktadalis visų apygardoje registruotų rinkėjų - šiuo atveju, 8 tūkstančiai.

Seimo rinkimai Dzūkijos vienmandatėje apygardoje rengiami po, kai šį pavasarį parlamentaro mandatą į Alytaus rajono meru kėdę iškeitė konservatorius Algirdas Vrubliauskas.

Naujasis Seimo narys parlamente turėtų darbuotis metus, nes 2008 - ųjų rudenį vyks eiliniai visuotiniai Seimo rinkimai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų