REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vairuotojams, kuriems būtų už tam tikrus prasižengimus atimtos teisės vairuoti transporto priemonę nuo vieno iki trijų mėnesių, siūloma leisti pasirinkti, kada tą bausmę atlikti.

REKLAMA
REKLAMA

Šį siūlymą valstietė liaudininkė Aldona Staponkienė ir socialdemokratė Birutė Vėsaitė užregistravo Seime jau svarstomoms Administracinių teisės pažeidimų kodekso (ATPK) pataisoms.

REKLAMA

Pasak parlamentarių, neklaužados vairuotojai bausme turėtų atlikti per artimiausius 12 mėnesių.

ATPK pataisomis nuo 1 iki 3 mėnesių teises siūloma atimti arba skirti pinigines baudas už transporto priemonės vairavimą be valstybinio numerio arba pasibaigus laikino ženklo galiojimui, už kito automobilio neleistiną nepraleidimą, už važiavimą neužsisegus saugos diržo arba be motociklininko šalmo, taip pat už apsisukimą geležinkelio pervažose, lenkimą sankryžose, pėsčiųjų perėjose, sustojimo ar stovėjimo automagistralėse reikalavimų nepaisymą.

REKLAMA
REKLAMA

Šiuos pažeidimus padariusiems bei už tai nubaustiems vairuotojas siūloma leisti patiems nuspręsti, kada atlikti bausmę - laikinai policijai atiduoti teises.

A.Staponkienės teigimu, tokia lengvata būtų naudinga tiems kelių eismo taisyklių pažeidėjams, kuriems automobilis yra labai svarbus darbui.

"Tada nubaustieji galėtų suplanuoti savo laiką, kaip jiems tam tikrą laiką išgyventi be automobilio. Jiems tada nė minties nekiltų rizikuoti daryti kitą pažeidimą - važiuoti be teisių", -BNS sakė A.Staponkienė.

Pasak B.Vėsaitės, panaši praktika už nesunkius pažeidimus taikoma Vokietijoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų