REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Miestas kraustosi į sodą

Sodininkų bendrijose kyla modernūs gyvenamieji namai. Nepakeldami mokesčių naštos miestiečiai parduoda butus ir keliasi į sodų bendrijas. Tokių vis daugėja, rašo „Šiaulių kraštas“.

REKLAMA
REKLAMA

Sausakimši autobusai

Daivos ir Olego Bugaičiuk šeima jau dvejus metus gyvena sodininkų bendrijoje. Šiauliečiai pardavė keturių kambarių butą ir nusipirko sklypą su namu. Naujo namo nesistatė, renovavo senąjį: apšiltino sienas, įrengė šildymo sistemą, vietinę kanalizaciją.

REKLAMA

Šeima neturėjo galimybių pasistatyti nuosavo namo kitur, nes labai brangu. Toliau užmiestyje gyventi taip pat nenorėjo, nes augina mokyklinio amžiaus vaikų.

„Dabar turime savo žemės, tik neauginame daržovių. Aplinkui daug 30— 40 metų amžiaus žmonių, kurie atsikėlė čia su šeimomis. Garantuoju, kad po kokių dešimties metų sodų neliks, bus gyvenamųjų namų kvartalas. Vien per dvejus metus, kai mes čia gyvename, aplinkui atsirado daug naujų namų. Ir jų kasmet daugėja,“ – sako Daiva.

REKLAMA
REKLAMA

Olegas gailisi, kad renovavo sodo namelį. Dabar jis pirktų tik žemės sklypą, o namą statytųsi iš naujo: taip pigiau ir patogiau.

Vyras sako, kad 7 arų žemės sklypą be namo galima nusipirkti už 40— 50 tūkstančių litų. Su namu kainuotų apie 70 tūkstančių. Kaina priklauso nuo to, ar arti autobusų stotelė, ar patogu privažiuoti automobiliu, ar dirvožemis nėra labai durpingas. Toliau nuo Bačiūnų gatvės esančiuose soduose sklypai pigesni.

Valdininkai žada neužsimerkti

Šiaulių miesto savivaldybės Architektūros ir urbanistikos skyriaus vedėją pavaduojanti Rasa Budrytė sakė, kad Šiauliuose yra 34 sodininkų bendrijos. Jos yra miesto teritorijoje, tačiau turi juridinę nepriklausomybę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Daugiausia žmonės keliasi gyventi į prie Gubernijos ir Rėkyvos gyvenviečių esančius sodus.

„Sodininkų bendrijose kyla gyvenamieji namai, o komunikacijų nėra — tai didelė problema. Šiuo metu mes svarstome, kaip spręsti problemas, kaip keisis bendrijų statusas“, — sakė R. Budrytė.

Šiaulių sodininkų susivienijimo „Sodai“ pirmininkas Evaldas Skrupskelis teigė, kad sodų bendrijoje “Saulutė“, kuriame pats turi sodą, iš 57 sodus turinčių šeimų 18 įsikūrė juose gyventi nuolat. Kituose sodininkų bendrijose padėtis panaši.

Lina Mustafinaitė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų