REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lenkijos parlamento viešbutis Varšuvos centre netrukus bus likviduotas, tuo tarpu lietuviai kaimynų pavyzdžiu sekti kol kas neskuba.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip rašo dienraštis "Lietuvos rytas", jau artimiausiu metu pirmieji 30 Varšuvos centre esančio viešbučio kambarių bus uždaryta, o parlamentarams iki 2,1 tūkst. litų padidintos išmokos butų nuomai. Iki šiol šiame Seimo viešbutyje gyvena 319 iš 460 deputatų.

REKLAMA

Uždaryti Seimo viešbutį norima ir dėl to, kad jis mena dar komunistinės Lenkijos laikus, yra apšiuręs, baldai aplūžę, daugeliui kambarių reikia remonto.

Lietuvos Seimo kancleris Gintautas Vilkelis, "Lietuvos ryto" paklaustas, kaip vertina Lenkijos kolegų sprendimą, pritariamai linksėjo galva.

"Tokia idėja, man regis, labai teisinga. Paskirti politikams butpinigius - kur kas geriau valstybės iždui. Dabar Seime mes išlaikome būrį žmonių, kurių vienintelė funkcija yra prižiūrėti bei administruoti kanceliarijos turimą nekilnojamąjį turtą"- kalbėjo G.Vilkelis.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau Seimo kanceliarijos vadovybė dar šių metų pradžioje parlamento vadovams pateikė parlamentarų gyvenimo sąlygų pagerinimo projektą. Jame numatoma parduoti dabar Seimui priklausantį viešbutį sostinės Gedimino prospekte ir už gautus pinigus statyti naują pastatą šalia parlamento rūmų. Jame parlamentarams būtų įrengti patogūs apartamentai, restoranai, kavinės, laisvalaikio centras su pirtimi ir baseinu.

"Tokį projektą esame pateikę. Jis pateko į Turto banką. Šis savo ruožtu turės pateikti savo vertinimus, nustatyti procedūrų įgyvendinimo terminus. Kada tai bus, nežinau", - sakė Seimo kancleris.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų