REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dėl sužlugdyto energetinių sutarčių pasirašymo tarp Lietuvos ir Lenkijos, kaltos abi valstybės, o Lietuvai didžiausią grėsmę tebekelia Rusija, mano Lietuvos didmiesčių gyventojai.

REKLAMA
REKLAMA

Savaitraščio "Veidas" užsakymu skambučių centro "Fonitel" atliktos apklausos duomenimis, 29,8 proc. apklaustųjų mano, kad dėl to, jog praėjusią savaitę Vilniuje nebuvo pasirašyta energetinio tilto sutartis kalta ir Lietuva ir Lenkija, 25,5 proc. teigia, kad dėl sutarties žlugimo kaltas "lenkų šantažas".

REKLAMA

10,5 proc. respondentų kaltino Lietuvos Vyriausybę dėl nesugebėjimo parengti projekto, o 2,7 proc. - Rusijos politiką. Net trečdalis tyrimo dalyvių šiuo klausimu neturėjo nuomonės.

Daugiausiai kaltinančiųjų Lenkiją dėl nepasirašytos sutarties buvo tarp 50-80 metų amžiaus grupių respondentų bei Vilniaus gyventojų.

Suartį dėl energetinio tilto statybos buvo planuojama pasirašyti per praėjusią savaitę Vilniuje vykusią tarptautinę energetikos konferenciją, tačiau paskutiniu metu buvo pranešta, kad ji nebus pasirašoma neva nespėjus parengti dokumentų. Kiek vėliau premjeras Gediminas Kirkilas pareiškė, kad sutarties pasirašymas planuojamas spalio pabaigoje.

REKLAMA
REKLAMA

Ta pati "Fonitel" apklausa parodė, kad 43,9 proc. apklaustųjų mano, kad Lietuvai didžiausią grėsmę kelia Rusija, 33,3 proc. teigė, kad nė viena valstybė nekelia grėsmės.

Toliau rikiuojasi Afganistanas (4,1 proc.), Lenkija (2,7 proc.), Baltarusija (2,3 proc.), Irakas (2,1 proc.) ir JAV (1 proc.).

Beveik trečdalis (28,1 proc.) apklaustųjų negalėjo pasakyti, su kuria valstybe Lietuvos santykiai yra draugiškiausi. 17,5 proc. mano, kad su Latvija, 15,2 proc. - su Vokietija, 13,6 proc. - su JAV, 7,8 proc. - Su Didžiąja Britanija, 5,7 proc. - Ukraina, 5,3 proc. - Estija, 4,1 proc. - Lenkija, 1,6 proc. - Baltarusija,1 proc. - su Rusija.

Net 83,2 proc. respondentų pasisakė už Baltijos šalių vienybės stiprinimą, 7 proc. mano, kad to neverta daryti, nes "tai nieko neduotų", 6,8 proc. - kad "ji pakankama".

"Fonitel", atlikdama apklausą, spalio 11-12 dienomis apklausė 500 Lietuvos didžiųjų miestų gyventojų.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų