REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Klaipėdos universiteto dėstytojai sunerimo – esą šiemet nebeliko asignavimų algoms. Už rugsėjį atlyginimai išmokėti, tačiau sklinda kalbos, kad daugiau pinigų nebėra.

REKLAMA
REKLAMA

Universiteto profsąjungos pirmininkė Asta Lapinskienė vakar patvirtino, kad, jos žiniomis, iš tiesų atlyginimams lėšų nebeliko.

REKLAMA

Tačiau išgirdęs tokias kalbas rektorius Vladas Žulkus nustėro.

Jis kategoriškai neigė, kad aukštoji mokykla liko be pinigų.

„Sklinda gandai, kad netrukus prasidės III pasaulinis karas kažkur Irake ar Rusijoje. Tegu kalba nesąmones, jei nori. Kartais ir profsąjungos šneka nei šį nei tą“, – piktai šaipėsi universiteto rektorius.

Rektoriaus žodžius patvirtino ir Finansų ministerija: universitetas pinigų dar turi.

„Šiemet Klaipėdos universitetas dar gali panaudoti tris milijonus litų“, – sakė ministerijos Viešųjų ryšių skyriaus vedėjo pavaduotojas Vytautas Lenkutis.

REKLAMA
REKLAMA

Vis dėlto A.Lapinskienė tikino, kad universitetas liko be lėšų.

„Nemoka už komandiruotes, nėra lėšų kitoms išlaidoms. Mes iš buhalterių išgirdome, kad nebebus pinigų algoms“, – tvirtino ji.

Profsąjungos pirmininkė kaltino ne universiteto vadovybę, o Švietimo ir mokslo ministeriją.

Anot A.Lapinskienės, ministerija planuoja, kad 30 proc. lėšų universitetai turi užsidirbti patys.

„Klerkai numato, kad aukštoji mokykla uždirbs milijoną, ir įskaičiuoja į būsimą biudžetą. Tačiau niekas neskaičiuoja sąnaudų. Iš to milijono kartais lieka tik 100 tūkstančių litų pajamų, bet į tai neatsižvelgiama. Manau, tokia finansavimo sistema yra neteisinga ir neteisėta“, – teigė pirmininkė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

A.Lapinskienė tvirtino, kad universitetui visą laiką trūksta apyvartinių lėšų, nes vykdomoms programoms pinigų tenka imti iš universiteto biudžeto, o lėšos sugrįžta tik po metų, kai programos įgyvendinamos.

„Universitetams reikia finansinės autonomijos, galimybės skolintis iš bankų apyvartinėms lėšoms, tačiau to daryti kol kas neleidžiama“, – apgailestavo profsąjungos pirmininkė.


Vigantas Danilavičius

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų