REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Š.m. spalio 13 dieną Latvijos sostinėje Rygoje įvyko grandiozinis “K-1 RYGA EUROPE GP 2007” turnyras, į kurį susiremti susirinko prieš tai sunkias atrankas praėję sunkiasvoriai kovotojai iš viso pasaulio. Pirmą kartą Lietuvos istorijoje šiame stipriausių Europos sunkiasvorių turnyre kovojo net trys Lietuvos kovotojai, atstovaujantys Lietuvos Bušido Federaciją. Turnyrą Rygos Arenoje stebėjo devyni tūkstančiai šio sporto aistruolių.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmasis iš lietuvių rezervinėje kovoje į ringą iškopė Vilnietis Tadeušas Cholodinskis. Jis susikovė su Vokietijos žvaigžde Brainu Al Aminu, kuris iki šiol laimėjo visus įmanomus Europos profesionalų titulus. Tačiau tai lietuvio neišgąsdino, o greičiau tik įkvėpė. Tadeušas jau pirmajame raunde po pusantros minutės sutriuškino savo varžovą, pasiųsdamas jį į nokautą.

REKLAMA

Kitas lietuvių kovotojas alytiškis Giedrius Pranckevičius pirmojoje turnyro kovoje susikovė su grėsmingu Estijos sunkiasvoriu Hanno Nutmannu. Po įtempto pirmojo kovos raundo, antrajame raunde iniciatyvą į savo rankas tvirtai perėmė Giedrius ir po 2 min. 44 sek. nokautavo estų kovotoją. Pusfinalyje Giedriui teko susikauti su baltarusiu Sergejumi Guru. Čia sėkmė nusisuko nuo lietuvio. Visą pirmąjį raundą buvęs pranašesnis už savo varžovą, antrojo raundo pradžioje Giedrius patyrė kojos traumą, tad sekundantai priėmė sprendimą nuimti lietuvį nuo kovos. Taigi G. Pranckevičius turnyre užėmė garbingą trečią vietą.

REKLAMA
REKLAMA

Geriausiai turnyre sekėsi kauniečiui Mindaugui Sakalauskui, kuris pirmoje kovoje taškais įveikė gigantą iš Suomijos Miika Mehmetą. Pusfinalyje lietuvis susikovė su ypatingai stipriu kovotoju iš Azerbaidžano Hazifu Bakhshaliyevu, kurį taip pat įveikė taškais ir pateko į finalą. Finale Mindaugo laukė kova su baltarusiu S. Guru. Lietuvis šią kovą pralaimėjo. S. Guras tapo Europos K-1 GP čempionu, o Mindaugui Sakalauskui atiteko ne mažiau garbinga antroji vieta.

Dabar Lietuvos Bušido rinktinės laukia kitas didelis išbandymas  - “K-1 HERO’S 2007” turnyras. Jis įvyks š.m. lapkričio 10 dieną Vilniaus „Siemens arenoje“. Čia su lietuviais kausis Pasaulio rinktinė, sudaryta iš JAV, Olandijos, Japonijos, Rusijos, Vokietijos, Suomijos ir kitų šalių kovotojų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos rinktinę atstovaus mums visiems jau puikiai žinomi kovotojai Valentinas Golubovskis, Kęstutis Smirnovas, Egidijus Valavičius, Rolandas Agrba, Tadas Rimkevičius, Erikas Petraitis, Sergejus Greičicho, Petras Markevičius, Marius Liaukevičius ir kiti.

Daugiau informacijos apie artėjantį turnyrą skaitykite tinklapyje www.bushido.lt.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų