REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Valdančiosios Seimo frakcijos kitų metų biudžeto projekto svarstymo parlamente laukia su optimizmu - frakcijos biudžetą laiko sėkmingu ir tikisi opozicijos palaikymo.

REKLAMA
REKLAMA

 

„Biudžetas tikrai bus geras, aš manau, kad surastas balansas tarp socialiai jautrių klausimų ir konkurencijos stiprinimo bei konkurencijos augimo“, - po pirmadienį vykusio susitikimo su valdančiųjų frakcijų seniūnais žurnalistams sakė premjeras Gediminas Kirkilas.

REKLAMA

 

Socialdemokratų frakcijos seniūnė Irena Šiaulienė taip pat biudžetą vadino sėkmingu.

 

„Šis biudžetas vertintinas kaip pakankamai sėkmingas šitomis sąlygomis, laikytume, kad tai yra Lietuvos konkurencingumo didinimo biudžetas. Pačioms svarbiausioms sritims, kurias akcentuoja ir Vyriausybės darbų programa, ir koalicija - švietimas, sveikata, socialinis sektorius, taip pat finansavimas yra didinamas“, - sakė I.Šiaulienė.

REKLAMA
REKLAMA

 

Liberalcentristų frakcijos seniūnas Vytautas Bogušis akcentavo kad biudžetas gali būti vienintelė panacėja sprendžiant socialines, ekonomines ir kitas valstybės problemas, ir pavadino planuojamą biudžetą "realistišku".

 

Frakcijų seniūnai nebuvo linkę sutikti su prezidento Valdo Adamkaus pirmadienį išsakytai kritikai, kad lėšų augimas švietimui, sveikatos apsaugai, socialiniams reikalams yra per menkas palyginti su kitomis sritimis.

 

„Aukštajam mokslui irgi yra didinama, visų pirma aukštojo mokslo sistemos darbuotojams, nes yra numatytas tolimesnis jų atlyginimo augimas. Vykdant aukštojo mokslo reformą visų pirma yra siekiama, kad didėtų kokybė, todėl yra numatoma iš privatizavimo fondo skirti visoms aukštosioms mokykloms 60 mln. litų, kad jos galėtų įdiegti vidines kokybės ir vertinimo sistemas.(...) Sveikatos apsaugai taip pat didėja“, - aiškino I.Šiaulienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

 

Ji pažymėjo, kad biudžetas teikiamas kartu su Fiskalinės drausmės įstatymu, todėl pritarsiantys šiam įstatymui turi jausti „moralinę atsakomybę“ balsuoti ir už biudžetą.

 

2008 metų biudžeto projektas Seimui bus pristatytas antradienį.

 

Kitų metų valstybės pajamos ir išlaidos bus maždaug trečdaliu didesnės negu šiais metais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų