REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Parlamento vadovas Viktoras Muntianas pasveikino pirmadienį į posėdį Vilniuje susirinkusią Seimo ir Pasaulio lietuvių bendruomenės komisiją.

REKLAMA
REKLAMA

"Ryšiai su tėvyne dabar yra kitų formų, tačiau reikia skatinti viso pasaulio lietuvių glaudimąsi prie lietuviško medžio kamieno", - pabrėžė Seimo vadovas.

REKLAMA

Savo kalboje V.Muntianas aptarė emigracijos ir pilietybės problemas, kurioms tenka didžiausias dėmesys visą savaitę vyksiančiame Seimo ir Pasaulio lietuvių bendruomenės komisijos posėdyje.

"Aš noriu pasakyti, kad visos tos problemos, kurios šiandieną yra įvardijamos, vienaip ar kitaip yra išgirstamos ir į jas atitinkamai bandoma reaguoti bei priimti reikiamus sprendimus", - kalbėjo parlamento vadovas senojoje Seimo posėdžių salėje susirinkusiems komisijos nariams.

REKLAMA
REKLAMA

Penkias dienas truksiančiuose komisijos renginiuose dalyvauja užsienio lietuvių bendruomenių atstovai, Lietuvos parlamentarai, ministerijų atstovai ir visuomenės veikėjai.

Antradienį pasaulio lietuviams bus pateikta informacija apie Lietuvos televizijos programų transliavimą į JAV bei diskutuojama apie Lietuvos žiniasklaidos vaidmenį valstybės įvaizdžio formavime.

Trečiadienį komisijos dalyviai aptars dvigubos pilietybės problemas bei jų sprendimo būdus. Dvigubos pilietybės klausimas yra itin aktualus užsienio lietuviams - tapę valstybės, kurioje gyvena, piliečiais jie iškart praranda Lietuvos pilietybę. Dvigubos pilietybės problematika bus diskutuojama bendrame Seimo ir Pasaulio lietuvių komisijos bei parlamento Užsienio reikalų, Žmogaus teisių komitetų ir Konstitucijos komisijos susitikime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Priešpaskutiniąją sambūrio dieną dėmesys teks migracijos klausimams - delegatai mąstys, kaip suvaldyti migracijos iš Lietuvos srautus, taip pat diskutuos apie Lietuvos diplomatinių atstovybių ryšius su pasaulio lietuvių bendruomenėmis, aptars užsienio valstybėse dirbančių lietuvių vaikų, paliktų tėvynėje, problemas.

Penktadienį bus rengiama spaudos konferencija ir priimamos galutinės rezoliucijos.

Seimo ir Pasaulio lietuvių bendruomenės komisija buvo suformuota šių metų birželį, ją sudaro 9 parlamentarai, taip pat Lenkijos, Belgijos, JAV, Kanados, Austrijos ir Rusijos lietuvių bendruomenių atstovai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų