REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos Respublikos Prezidentui Valdui Adamkui finansų ministras Rimantas Šadžius ir socialinės apsaugos ir darbo ministrė Vilija Blinkevičiūtė pristatė kitų metų valstybės biudžeto ir Sodros biudžeto projektus. Prezidentas neatsisako minties vetuoti biudžetą, jeigu jis netaps kokybiškai geresnis ir nebus paremtas programiniu principu.

REKLAMA
REKLAMA

Valstybės vadovas domėjosi, kuo šis biudžeto projektas yra geresnis už buvusįjį.

Prezidentas V. Adamkus teigiamai vertino, kad kitais metais valstybė planuoja surinkti beveik ketvirtadaliu daugiau įplaukų - iki 24 milijardų litų, o kartu su ES lėšomis – apie 29 mlrd. lt.

REKLAMA

Šalies vadovas klausė, kodėl nepaisant pastaruosius septynerius metus augančios ekonomikos ir gausesnių biudžeto pajamų, biudžetas vėl bus deficitinis. Prezidentas pasiūlė peržiūrėti išlaidas gausiausiai finansuojamoms sritims ir sumažinti jas bent keliais procentais.

Valstybės vadovas pritarė finansavimo didinimui švietimui, sveikatos apsaugai, socialiniams reikalams, nors skiriamų lėšų augimas yra per menkas palyginti su kitomis sritimis.

REKLAMA
REKLAMA

Prezidentas V. Adamkus pasigedo Vyriausybės ryžto apsispręsti dėl mokslo ir studijų, sveikatos apsaugos reformų, kurios leistų kryptingai panaudoti lėšas pažangesnių sistemų kūrimui. Šalies vadovo nuomone, nepradėjus būtinų pertvarkų, nebus galima pritraukti ir privačių lėšų.

Valstybės vadovas domėjosi, kokio dydžio planuojamas SODROS rezervas bei jo galimybėmis paremti labiausiai socialiai pažeidžiamus visuomenės sluoksnius, informuoja Prezidento spaudos tarnyba.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų