REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Konservatorių lyderis Andrius Kubilius, apgailestaudamas dėl Tėvynės sąjungai nepalankių buvusio savanorio ir VSD pareigūno Juro Abromavičiaus žūtį tyrusios komisijos išvadų, sulaukęs žilos senatvės žada pasakoti vaikaičiams, "kaip tapo teroristu".

REKLAMA
REKLAMA

"Tokiu atveju jau net nebežinai, ar dar piktintis, ar jau tik juoktis. Gal net ir gerai, kad kada nors senatvėje galėsiu pasakoti anūkams, kaip aš tapau teroristu", - pirmadienį spaudos konferencijoje ironizavo Tėvynės sąjungos pirmininkas.

REKLAMA

"Darbietės" Loretos Graužinienės vadovaujama komisija, sudaryta siekiant ištirti prieš dešimtmetį įvykdyto savanorio J.Abromavičiaus nužudymo aplinkybes, praėjusią savaitę patvirtino išvadas, kurios konservatorius sieja su nužudymą organizavusia ir įvykdžiusia grupuote, turinčia teroristinės organizacijos bruožų.

Komisija praėjusią savaitę suformulavo visas devynias išvadas ir atskirai dėl jų balsavo, tačiau už galutinį ir visą išvadų paketą komisijos nariai dar balsuos antradienį, o ketvirtadienį - spalio 18-ąją - planuojama jas pateikti Seimui.

REKLAMA
REKLAMA

"Tokių komisijos tariamų išvadų (...) negaliu kitaip vertinti kaip dovanos Vytautui Landsbergiui jo 75-mečio proga, kuris kaip tik bus minimas šią savaitę. Kiek gi reikia jausti neapykantos Landsbergiui, kad jį tokias proga įvardintum teroristu ar teroristų globėju?", - užjautė savo pirmtaką dabartinis konservatorių lyderis.

Buvęs Seimo pirmininkas, dabartinis europarlamentaras V.Landsbergis jubiliejų švęs komisijos išvadų pateikimo Seimui dieną - ketvirtadienį.

Anot A.Kubiliaus, komisijos išvadų pateikimo parlamentarams data parinkta ir atsižvelgiant į rinkimų vienmandatėje rinkimų apygardoje datą - antrasis rinkimų turas, kuriame susikaus konservatorių keliamas nepartinis teisininkas Kęstutis Čilinskas ir finansiniais nusikaltimais įtariamas Darbo partijos ekslyderis Viktoras Uspaskichas, vyks sekmadienį - spalio 21-ąją.

K.Čilinskas pirmajame rinkimų ture surinkęs 30,29 proc. rinkėjų balsų, aplenkė pagrindinį savo konkurentą namų arešte esantį "darbiečių" ekslyderį V.Uspakichą, kuriam simpatijas išreiškė 20,26 proc. Alytaus rajono rinkėjų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų