REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Parlamentarai, kėlę triukšmą dėl kitų valstybės žinybų tarnybinių butų, susigriebė, kad ir jų panosėje klesti netvarka. Paaiškėjo, kad Seimo kanceliarijos valdininkai nežino nei kiek ir kokio turto valdo, nei koks jo likimas. Tokią išvadą galima padaryti stebint, kaip parlamento kanceliarijos valdininkai sprendžia keblų galvosūkį – ką daryti su tarsi iš dangaus nukritusiais keliolika tarnybinių butų sostinėje, Pilaitėje.

REKLAMA
REKLAMA

Kanceliarijos vadovybė aiškiai nežino, kas tai per butai, kas juose gyvena, kodėl visiškai nesutvarkyti kai kurių jų dokumentai, rašoma „Lietuvos ryte“.

REKLAMA

Jau gerą pusmetį visos valstybės institucijos priverstos inventorizuoti savo turimus tarnybinius butus. Ką daryti su šiomis sovietmečio atgyvenomis, iš kurių daugelį jau pusvelčiui privatizavo apsukrūs politikai ir valdininkai, galvą laužo ir Vyriausybė.

Seimo kancleris Gintautas Vilkelis anksčiau yra viešai teigęs, kad šiuo metu yra privatizuoti 23 Seimui priklausę tarnybiniai butai. Daugelis jų – sostinės Fabijoniškių rajone esančiame Seimo bendrabutyje. Juos, pasak G. Vilkelio, privatizavo įvairūs Seimo kanceliarijos darbuotojai.

REKLAMA
REKLAMA

Tokia galimybe yra pasinaudojęs tik vienas parlamentaras – 1995 m. tarnybinį butą būtent Pilaitės rajone įsigijo konservatorius Saulius Pečeliūnas.

„Mums buvo pateikta informacija, kad visi butai, tarp jų ir kažkokios patalpos Pilaitėje, jau privatizuoti. Pamenu, kad komisija tuo metu nusistebėjo, kad jie buvo įsigyti taip pigiai – už kažkokią likutinę vertę, o ne už rinkos kainą“, – „Lietuvos rytui“ sakė buvęs specialios Seimo komisijos, tyrusios tarnybinių privilegijų skandalą, vadovas Algirdas Sysas.

„Dabar renkame dokumentus, pirmiausia – iš seniūnijos. Tai buvo 1990 arba 1991 metais paskirti žinybiniai butai. Dalis jų – su nesutvarkytais dokumentais, dalis – privatizuoti, kitų dokumentai sutvarkyti, bet jie – neprivatizuoti. Žodžiu, gerai nežinau, kitą savaitę aiškinsimės“, – „Lietuvos rytui“ kalbėjo specialiai sudarytos kanceliarijos komisijos vadovas Gediminas Aleksonis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų